Ion Cristoiu: Comisia SRI ar trebui să se autosesizeze în legătură cu o declarație explozivă a lui Sebastian Ghiță

Ion Cristoiu: Comisia SRI ar trebui să se autosesizeze în legătură cu o declarație explozivă a lui Sebastian Ghiță

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește în "Gândul de miercuri", de pe blogul său, despre presupusele interceptări telefonicea ale diferitor politicieni, realizate de instituțiile de forță.

Cristoiu aduce în discuție niște dezvăluiri ale lui Traian Băsescu și Sebastian Ghiță cu privire la acest subiect, în care aceștia susțin că ei și apropiația ai lor au fost interceptați de servicii.

Traian Băsescu a dezvăluit că fiica sa Ioana a avut mandat de supraveghere tehnică totală, de la interceptarea telefoanelor și filaj, inclusiv înregistrări audio-video în dormitor.

"Duminică, 28 iunie 2017, seara, la emisiunea România lui Cristoiu de pe România Tv, Traian Băsescu, invitat al Letiției Bădescu și al meu, firește, a dezvăluit că fiică-sa, Ioana, a avut mandat de supraveghere tehnică totală, de la interceptarea telefoanelor și filaj pînă la înregistrări audio video în dormitor. Cererea pentru un asemenea mandat a fost semnată de Codruța Kovesi. Că Lulutza, ca orice persoană lipsită de metafizică, putea cere o astfel de intruziune barbară în viața unei femei, mai e de înțeles. Dar că judecătorul de drepturi și libertăți de la Înalta Curte să aprobe un asemenea mandat, valabil doar în cazuri de terorism, e mai greu de înțeles.
Mai greu de înțeles pînă la un punct.
Pînă la punctul dezvăluit de Traian Băsescu la întrebarea mea.
Supravegherea tehnică totală a Ioanei Băsescu însemna și supravegherea lui Traian Băsescu, cu care fiica se întîlnea, vorbea la telefon.
Tot la o întrebare de a mea, fostul președinte a recunoscut că-n anul și jumătate cît Dan Andronic a fost pus sub supraveghere tehnică pe siguranță națională acesta din urmă a vorbit cu Traian Băsescu de cel puțin două ori pe săptămînă.
Lesne de înțeles astfel că supravegherea tehnică a apropiaților lui Traian Băsescu a fost un excelent mijloc securistic de a-l supraveghea pe Traian Băsescu.
Avem astfel una dintre explicații, cea mai importantă, a numărului uriaș de mandate cerute de DNA și aprobate de judecător", a scris Cristoiu pe blog.

Cristoiu reproduce pe blogul săuși o dezvăluire a lui Sebastian Ghiță, în care acesta susține că interceptările politicienilor sunt folosite în jocuri politice.

„Ion Cristoiu – Credeţi că este corect ca in presă DNA să dea şi fragmentede stenograme care nu au nicio legătură cu dosarul?
Sebastian Ghiţă– Nu! Şi i-am spus acest lucru în primul rând procurorului Onea. I-am spus că dacă iniţial am avut toată încrederea in dânsul, amcooperat şi dat declaraţii încă de prima dată de cand am mers la dânsul. Astăzi nu îl mai consider un om onest şi cred că face de ruşine meseriape care o practică. Aceşti oameni ascultă politicieni, preiau informaţii şi Dumnezeu ştie dacă nu intervin in jocul politic. Astăzi amcredinţa că au intervenit in momentul in care referendumul pentru demiterealui Traian Băsescu a avut loc. Probabil tot interceptând tot mai mulţisau mai puţini politicieni , încercând să afle ceea ce fac, încearcă sădirijeze lucrurile astfel incât să aservească interesului lor procesulelectoral.
Ion Cristoiu – Am văzut că sunt stenograme şi la sfârsitul comunicatuluispune ‘cu sprijinul SRI ‘ , deci sunt făcute de SRI din timpul campanieipentru prezidenţiale. Deci inseamnă din ce spun stenogramele că dvs eraţiinterceptat şi intreb: Am inţeles din răspunsul dvs că sugeraţi sauafirmaţi că asemenea stenograme puteau fi folosite chiar atunci înbătălia politică sau au fost păstrate până acum?
Sebastian Ghiţă– Unele, domnule Cristoiu. Şi am proprietatea termenilor şi o săcer in comisia SRI , l-am sunat pe Georgian Pop de azi, e plecat într-oscurtă vacanţă. Voi cere să vedeţi câţi politicieni au fost ascultaţipe perioadele campaniilor electorale şi premergătoare campaniilorelectorale , cu mandate de siguranţă natională şi mandate aleprocurorilor. O să vedeţi că aflăm numărul acestor politicieni interceptaţi. O să ne dăm seama că rămân aceste interceptări cu anii şisunt folosite când se doreşte să cadă câte un guvern.
Moderator – Pe ce bază spuneţi acest lucru?
Sebastian Ghiţă – Pe baza experienţei mele şi a cunoştinţelor pe care le am încalitate de membru al comisiei de control SRI”, mai notează jurnalistul pe blog.

Jurnalistul atrage în final atenția asupra celor din Comisia SRI că aceștia au responsabilitatea să se autosesizeze de declarația lui Ghiță.

"Multe lucruri s-au petrecut din 2015 pentru țară și pentru Sebastian Ghiță.
Ar fi momentul ca:
· Sebastian Ghiță să vină cu noi dezvăluiri despre această chestiune lăsată baltă în urmă cu doi ani.
· Sub șefia lui Adrian Țuțuianu, Comisia SRI să se autosesizeze de declarația lui Sebastian Ghiță și să întreprindă ceea ce Comisia condusă de Georgian Pop, o păpușă a Sistemului, a refuzat să facă: Să investigheze dacă nu cumva mandatele de interceptare au fost instrumente pentru spionarea politicienilor în campaniile electorale", încheie jurnalistul "Gândul de miercuri" de pe blogul său.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)