Ion Cristoiu, despre ce a făcut Dacian Cioloș în timpul vizitei în Vietnam: Oamenii de afaceri vor veni în România pentru a investi în autostrăzi, căi ferate, linii de transport de electricitate, schimbînd fața țării, în locul americanilor

Ion Cristoiu, despre ce a făcut Dacian Cioloș în timpul vizitei în Vietnam: Oamenii de afaceri vor veni în România pentru a investi în autostrăzi, căi ferate, linii de transport de electricitate, schimbînd fața țării, în locul americanilor
Foto: expunere.com

Jurnalistul Ion Cristoiu a ales să vorbească în postarea zilnică de pe blogul personal despre vizita premierului Dacian Cioloș în Vietnam.

Dacian Cioloș a întreprins o vizită oficială în Republica Vietnam, în perioada 11-14 iulie,perioadă în care România se confrunta cu grava Criză provocată de protestele din pușcării față de condițiile din Sistemul penitenciar românesc.

„Bunul simț democratic reclama ca, la întoarcerea din vizita într-o țară atît de depărtată de România nu numai geografic, dar și politic, premierul Dacian Cioloș să dea seamă în fața națiunii de ce-a făcut și ce-a dres în Republica Socialistă Vietnam, dar mai ales de motivele temeinice care l-au făcut să viziteze, în numele României, o țară comunistă din Asia”, a scris Ion Cristoiu. Cu toate acestea, premierul nu a făcut nicio menținue cu privire la cele discutate cu autoritățile comuniste de la Hanoi.

Vizita în Vietnam a ridicat în țară multe întrebări, ivite din notele aparte ale acelei țări comuniste, țară slab dezvoltată din punct de vedere economic. Cu toate acestea, Dacian Cioloș „n-a catadicsit pînă acum să ne spună și nouă, proștilor rămași în țară, ce a căutat în Vietnam în numele României”, a mai menționat Cristoiu.

„Îmi permit să comunic eu cititorilor cam ce a făcut și ce a dres Dacian Cioloș în Republica Socialistă Vietnam”, a precizat Ion Cristoiu care spune că Dacian Cioloș a ținut un discurs la întrevederea cu membrii Asociaţiei de prietenie Vietnam-România.

Dacian Cioloş a început prin a recunoaşte că-i face plăcere să se întîlnească „cu români care locuiesc în afara României, pentru că şi eu în ultimii 15 ani, 7 ani i-am petrecut în afara României”.

Mai mult, Dacian Cioloş a amintit că investitorii vietnamezi vor veni să investească în România, a discutat cu Lazăr Comănescu ca să se ia măsuri de întărire a reprezentanței noastre diplomatice de la Hanoi prin trimiterea de tineri din România care „să înveţe cultura, limba şi tradiţiile din Vietnam”.

Premierul mai dorește și creşterea numărului de burse acordate studenţilor Vietnamezi de România, crearea tuturor condiţiilor pentru ca tot mai mulţi turişti vietnamezi să vină în România şi tot mai mulţi turişti români să meargă în Vietnam, dar și eschiderea unei linii aeriene directe între Bucureşti şi Hanoi.

„Potrivit lui Dacian Cioloș oamenii de afaceri din Vietnam vor veni în România pentru a investi în autostrăzi, căi ferate, linii de transport de electricitate, schimbînd fața țării, în locul americanilor, care au venit, dar cu tancurile”, a conchis Ion Cristoiu.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)