Prim-procurorul Corbu, declarații INCENDIARE în SCANDALUL momentului: Am rămas SURPRINS! Am costatat că, din păcate, conducerea Ministerului de Interne… (VIDEO)

Prim-procurorul Corbu, declarații INCENDIARE în SCANDALUL momentului: Am rămas SURPRINS! Am costatat că, din păcate, conducerea Ministerului de Interne... (VIDEO)

Ionel Corbu, prim-procurorul Parchetului Militar, a declarat că procurorul militar Bogdan Pîrlog a ajuns la protestul de vineri din Piața Victoriei, fiind doar în trecere. Pîrlog s-a sesizat din oficiu cu privire la evenimentele din piață, fiind de serviciu, la permanentă. Corbu a insistat că Pîrlog nu a fost prezent în centrul de comandă mobil al jandarmilor, așa cum a susținut Jandarmeria.

Mai mult, Corbu susține că în ziua de joi un ofițer din Jandarmeria Română a încercat atragerea în zonă a unui alt procuror militar, dar procurorul a refuzat tocmai pentru că era ilegal.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

”Nu vă ascund faptul că am rămas surprins de cele declarate de conducerea Ministerului de Interne. Înțeleg că purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a făcut o asociere oarecum eronată vizavi de prezența lui ( a procurorului militar) acolo. Colegul nostru se afla în zonă, în drum către domiciliu. El era de serviciu, fiind la permanență. Văzând ce s-a întâmplat acolo, s-a sesizat din oficiu, procesul verbal fiind înregistrat pe data de 11”, a declarat Ionel Corbu.

Întrebat dacă procurorul Pîrlog a fost la punctul de comandă al jandarmilor, Corbu a răspuns: ” acest aspect a fost denaturat și, din păcate, constat că conducerea ministerului a fost oarecum dezinformată. S-a extrapolat noțiunea de ”aflat în zonă”. Asta însemna că putea fi un simplu observator pe trotuar, ceea ce s-a și întâmplat, sau în centrul de comandă, care e nucleul factorilor decizionali. Întreb retoric: ce valență avea o decizie a unui procuror acolo în a acționa sau nu? El nu a făcut parte din centrul mobil de comandă. De altfel, un ofițer din Jandarmeria Română a încercat să atragă alt procuror militar exact cu o zi înainte. N-ar fi fost legal, motiv pentru care colegul nostru a refuzat”.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marți dimineață că Jandarmeria și-a coordonat intervenția de vineri sub supravegherea unui procuror militar. În schimb, șeful Parchetului Militar, Ionel Corbu, a susținut tot marți că pe 10 august niciun procuror militar nu s-a aflat în Piața Victoriei, pentru că abia pe 11 a primit o solicitare pentru a trimite un procuror militar în piață.

Ulterior, într-un comunicat, Jandarmeria a insistat că procurorul militar Bogdan Pîrlog a fost prezent la protestul de vineri. Comunicatul, însă, nu precizează nimic legat de faptul că procurorul ar fi coordonat intervenția jandarmilor, așa cum a spus ministrul Carmen Dan.

Mai târziu, Bogdan Pîrlog a declarat că nu a supravegheat sau coordonat intervenția jandarmilor, ci doar a trecut pe acolo în drum spre casă: ”La ora 17 am plecat de la birou și m-am îndreptat spre acasă. Undeva în jurul orei 18 am fost acolo pentru prima dată. Nici măcar nu s-a pus problema să îi temperez sau să iau vreo măsură cu privire la ei pentru că nu e treaba noastră. Din punct de vedere legal, niciun procuror nu are atribuții privind menținerea ordinii publice, supravegherea sau conformarea măsurilor de ordine publică. Nu există nicio procedură, nu avem nicio atribuție și nu avem ce căuta în a coordona și nici nu am făcut așa ceva. Nu există ‘a supraveghea’. Ceea ce am constatat acolo era o constatare subsecventă, post factum. Prezența mea nu a intimidat”.

Ultima oră
23:11 - Marilen Pirtea: Trendul viitorului nu știu dacă ar fi revenirea la reglementarea pieței de energie. ANRE a dormit în toată această perioadă (VIDEO)
23:02 - Lucian Viziru a primit diagnosticul din partea medicilor. Ce s-a descoperit la RMN (VIDEO)
22:51 - Cadourile pentru profesori stârnesc discuții aprinse. Cum se apără un dascăl: „Noi dacă primim o atenţie e mită? Dar doctorii că primesc PENTRU ORICE bani în buzunar, cum se numeşte?” (FOTO)
22:51 - O scrisoare adresată unei adolescente a ajuns la destinație 50 de ani mai târziu. „Am crezut că cineva îmi face o glumă”
22:50 - UPDATE: Un bărbat a fost găsit mort pe carosabil, lângă Cernica. Victima ar fi un migrant care se ascundea sub un TIR
22:32 - Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu, dar atunci și noi, Aliații, avem dreptul să cerem să vizităm, de exemplu, baze de rachete din Rusia
22:19 - Milionarul Sebastian Dobrincu reacționează după ce Mimi a vorbit despre despărțirea lor: Nu este o victimă
22:15 - Scandalul dintre președintele și premierul croat continuă: „Este o ruşine, este scandalos, subminează prestigiul şi credibilitatea Croaţiei”
22:04 - Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
21:54 - Centrele de testare gratuită din spitale vor funcționa, de săptămâna viitoare, doar în weekend. Anunțul lui Alexandru Rafila (VIDEO)