Irina Jianu, condamnată în dosarul „Trofeul Calității”: „M-am gândit să mă omor. Nu am vrut să știu ce e în urma mea”

Irina Jianu, condamnată în dosarul „Trofeul Calității”: „M-am gândit să mă omor. Nu am vrut să știu ce e în urma mea”
Foto: puterea.ro

Irina Jianu, fostă şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii în guvernul Năstase, condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii, a declarat jurnaliştilor de la Gândul că fostul premier avea o influenţă foarte mare asupra sa prin prisma personalităţii lui.

În plus, aceasta a mărturisit că a vrut să se sinucidă şi ea după ce a aflat că va sta în închisoare.

Dacă este Năstase de față eu nu știu să vorbesc, pe cuvântul meu, mă intimidează. (…) Mi-a spus pe hol ce părere am, dar avea ochii pierduți, era foarte îngrijorat. Eu îmi reproșez că nu mi-am dat seama că și el poate să gândească ceea ce gândeam și eu atunci. Eu v-am spus că m-am gândit să mă omor înainte de, nu înainte de verdict, înainte înainte, da. De ce? Nu v-am spus că nu am vrut să știu ce e în urma mea, nu am vrut să știu ce e în urma mea, gata, aici mi-a trecut”, a declarat Jianu într-un interviu.

În prezent, fostă şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii în guvernul Năstase se află în detenție în Penitenciarul Bacău, fiind condamnată la şase ani de închisoare în dosarul Trofeul Calităţii. Aceasta a mai declarat că pe 20 iunie a vorbit cu Adrian Năstase, cu câteva ore înainte de tentativa de sinucidere a fostului premier.

Mi-a spus că îi pare rău pentru mine. Am vorbit după verdict. Eu nu l-am sunat. Iniţial eu am sunat-o pe doamna Dana Năstase. Nu mi-a răspuns. Aşa că l-am sunat pe domnul Năstase. Mă gândeam că trebuie să îi spun ceva, dar nu am avut ce să-i spun. I-am zis: Asta este! Ştiţi el a fost foarte diferit şi în ultima zi din instanţă. În ultima zi mi-a vorbit pe hol; în general, Năstase nu vorbeşte cu mine, pentru că i-am spus că mă intimidează, mă intimidează ştiinţa lui. Dacă este Năstase este în faţa mea nu pot să vorbesc”, a mai spus Jianu.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)