ISU Argeș, precizări despre incendiul violent de la hala din Bradu: Intervenția, cu 22 de autospeciale. Echipajul CBRN a identificat un pericol pentru echipaje. Încă nu a fost identificată cauza probabilă (VIDEO)

ISU Argeș, precizări despre incendiul violent de la hala din Bradu: Intervenția, cu 22 de autospeciale. Echipajul CBRN a identificat un pericol pentru echipaje. Încă nu a fost identificată cauza probabilă (VIDEO)
Foto: Captură video B1 TV

Inspectoratele pentru Situații de Urgență din Argeș, Giurgiu, Dâmbovița și Olt și un serviciu privat de profil intervin cu un total de 22 de autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea incendiului care a izbucnit la hala din localitatea Bradu, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș, lt. Vasile-Ionuț Tunaru, joi seară, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

ISU Argeș, precizări pe B1 TV despre incendiul de hala din Bradu

Întrebat cum arată situația la ora actuală, lt. Vasile-Ionuț Tutunaru a precizat: „În aceste momente se intervine în continuare cu echipajele, 20 de autospeciale de stingere cu apă și spumă, atât din cadrul ISU Argeș, cât și din cadrul ISU Giurgiu, Dâmbovița și Olt, alături de două echipaje, două autospeciale de stingere de la un serviciu privat pentru situații de urgență din zonă, care ne sprijină atât cu autospeciale, cât și cu lichid spumant deoarece în acest moment se intervine de ceva timp cu lichid spumant pentru a întrerupe arderea la nivelul focarului, eliminând pătrunderea oxigenului în reacția de ardere”.„

„Față de faza inițială a incendiului, a scăzut în intensitate. Acesta s-a manifestat doar la un singur operator economic, fiind împiedicat să ajungă la vecinătăți, iar pe o rază de aproximativ 100 de metri pătrați echipajul CBRN al ISU Argeș a identificat un pericol pentru sănătatea echipajelor, persoanelor care intervin la fața locului, și a inclus folosirea aparatelor de respirat cu aer comprimat în apropierea focarului”, a adăugat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

El a amintit că „s-a emis și un mesaj RO-ALERT pentru populația din zonă, dinspre Bradu și în oraș, la intrare, vizând închiderea ferestrelor și ușilor pentru siguranța sănătății lor”.

Referitor la suprafață, oficialul a menționat: „Este o suprafață deschisă. Din primele informații, aproximativ 5.000 de metri pătrați. Lichidele și substanțele care erau acolo s-au scurs și, din această cauză, s-a mărit suprafața în zonă”.

„Sunt alte construcții în zonă, însă eforturile echipajelor de intervenție dau roade și împiedică extinderea flăcărilor către construcții, către celelalte vecinătăți (…). Până în acest moment, nu a fost identificată cauza probabilă. Cel mai probabil ulterior se va constitui o comisie care va analiza factorii și va determina această cauză care a dus la izbucnirea incendiului (…). Din fericire, nu au fost victime”, a continuat purtătorul de cuvânt al ISU Argeș.

Întrebat dacă au existat probleme cu lipsa hidranților, așa cum spunea presa locală, lt. Vasile-Ionuț Tutunaru a explicat: „Aici, unde este incendiul, nu am avut cum să facem alimentarea, însă la o distanță de maxim un kilometru am găsit loc de alimentare cu hidranți pentru autospeciale și se alimentează de acolo. Nu sunt probleme din această privință, având la locul intervenției substanțele necesare pentru păstrarea siguranței și stingerea incendiului”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)
21:54 - Cele mai periculoase zone de scăldat de pe litoralul românesc