Incendiu devastator la un depozit de butelii de la ieșirea din Pitești. Flăcări puternice la mai multe containere în care se află diluanți

Incendiu devastator la un depozit de butelii de la ieșirea din Pitești. Flăcări puternice la mai multe containere în care se află diluanți

UPDATE, 9 iunie, ora 23.30: Purtătorul de cuvânt al ISU Argeș a oferit mai multe detalii despre incendiu și despre eforturile autorităților pentru lichidarea flăcărilor, într-o intervenție la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Știrea inițială: Un incendiu puternic a izbucnit în această seară în orașul Pitești. Depozitul de butelii care a luat foc se află într-o zonă industrială, informează Antena3. 

La ora actuală se cunoaște că incendiul a izbucnit la o fabrică de butelii situată pe Drumul 23, ieșirea din Piteşti spre A1. În aceeași regiune se află și o fabrică de diluanți, în care au luat foc mai multe containere cu diluanți. Suprafața pe care sunt depozitate containerele este de aproximativ 5000 mp.

La serviciul 112 au fost efectuate 2 apeluri.

De la distanță poate fi observat fumul dens și flăcările violente.

Localnicii au primit mesaj Ro-ALERT prin care sunt sfătuiți să evite sau să ocolească zona.

„Luați măsuri de autoprotecţie, închideți ușile şi ferestrele, astupaţi găurile de aerisire şi opriți funcționarea instalațiilor de climatizare sau ventilație”, se transmite în mesaj.

La locul incidentului au ajuns 15 autospeciale de stingere cu apa și spumă, un echipaj CBRN (echipajul de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare) şi 2 ambulanțe SMURD de prim ajutor calificat. Până în acest moment nu au fost înregistrate victime.

Urmăriți B1TV.ro și pe