Italia: Mesaj rasist transmis de ziua romilor de posibilul viitor premier (VIDEO)

Italia: Mesaj rasist transmis de ziua romilor de posibilul viitor premier (VIDEO)

Viitorul premier al Italiei, mesaj controversat de ziua romilor. Matteo Salvini le-a transmis acestora că ar trebui să fure mai puţin. Liderul partidului de extrema dreapta Liga Nordului este susţinut de Silvio Berlusconi pentru funcţia de premier.

Matteo Salvini, liderul partidului care a câştigat cele mai multe voturi la alegerile din Italia a provocat din nou controverse. Acesta a transmis un mesaj pe Twitter de ziua internationala a romilor.

„Dacă mulţi dintre ei ar lucra mai mult şi ar fura mai puţin, dacă mulţi dintre ei şi-ar trimite copiii la şcoală, în loc să-i înveţe cum să fure, ar fi într-adevăr o sărbătoare”, a scris Matteo Salvini.

Mesajul lui Salvini pare in contradicţie totală cu cel tranmis de Papa Francisc. Suveranul Pontif a facut un apel la bunăvoinţă şi respect reciproc.

Matteo Salvini, 45 de ani, liderul Ligii Nordului, mişcare suveranistă şi anti-imigraţie, îşi propune să preia conducerea Italiei, dar absenţa unei majorităţi clare după alegerile din 4 martie complică situaţia. Noi consultări între preşedintele italian, Sergio Mattarella, şi liderii politici ai ţării sunt programate pentru weekendul următor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: