„FANTOMA ALBĂ” – Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, coordonatorul intervenţiei jandarmilor în 10 august 2018, îşi ţine venitul ascuns în declaraţia de avere (FOTO)

FANTOMA ALBĂ - Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, coordonatorul intervenţiei jandarmilor în 10 august 2018, îşi ţine venitul ascuns în declaraţia de avere (FOTO)

UPDATE // Iată răspunsul IGJR la solicitarea B1.ro: „Urmare a solicitării dumneavoastră, adresată Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, privind anonimizarea veniturilor înscrise în declarația de avere a col. Paraschiv Cătălin, vă informăm cu privire la faptul că aceasta s-a realizat în temeiul art. 86, alin. (4), Secțiunea a XI-a din Legea nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Sâmbătă se împlineşte un an de la evenimentele violente din 10 august 2018 de la mitingul diasporei. Unul din personajele principale implicate în evenimentele de atunci, este Cătălin-Răzvan Paraschiv, şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei şi cel care a coordonat intervenţia violentă de la manifestaţia din Piaţa Victoriei.

Acesta a condus, îmbrăcat civil în alb intervenţia din 10 august, iar acest lucru i-a adus şi poreclele de “Dirijorul în alb” sau “Fantoma albă” de la protest. Cu toate că a fost la comanda intervenţiei, acesta nu se regăseşte şi în dosarul penal în care au fost puşi sub urmărire penală şefii Jandarmeriei, Ionuţ Sindile şi Gheorghe Cucoş, sau comandatul operaţiunii din Piaţa Victoriei, Laurenţiu Cazan.

La un an de la evenimentele violente din faţa Guvernului, acesta se află tot în funcţia de comandant la Brigada Specială de Intervenție “Vlad Țepeș”, doar că venitul pe care îl câştigă acesta din această postură este ţinut la secret.

În declaraţia depusă în mai 2019, aferentă veniturile încasate în 2018, atât pentru colonelul Paraschiv, cât şi pentru soţia acestuia, sumele sunt blurate. (Declaraţia integrală AICI)

Doar că acest lucru nu este valabil şi în declaraţiile precedente depuse de către colonelul Paraschiv. De exemplu, declaraţia pentru anul 2017 arată că acesta a încasat a încasat 93.735 de lei.

B1.ro a contactat Jandarmeria Română pentru a primi o explicaţie privind blurarea rubricii în care e trecut venitul anual al lui Cătălin-Răzvan Paraschiv, dar până la acest moment nu a primit un răspuns.

În declaraţia de avere, depusă pe 2 mai 2019, colonelul Paraschiv are trecut un teren agricol de 2500 de metri pătraţi şi unaltulintravilan de 1100 metri pătraţi, ambele pe numele soţiei. Tot pe numele acesteia apare şi o casă de 220 de metri pătraţi, în timp ce Paraschiv este titular pe un apartament pe care scrie că l-a primit de la părinţi. Adrese sau zonele unde se află acestea sunt blurate.

De asemenea, acesta mai are trecute două auturisme, un Citroen C-elysee din 2017 şi un Citroen C3 din 2018.

Acesta mai are de returnat trei credite, fiecare în valoare totală de 63.000 de euro şi 29.553 de lei.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)