Poziția Russia Today, organul de presă al propagandei ruse, după ce Jandarmeria Română le-a preluat imaginile: Nu ne-au cerut acordul, au încălcat termenii și condițiile (VIDEO)

Poziția Russia Today, organul de presă al propagandei ruse, după ce Jandarmeria Română le-a preluat imaginile: Nu ne-au cerut acordul, au încălcat termenii și condițiile (VIDEO)

Jandarmeria Română a publicat săptămâna trecută, pe contul de Facebook, un colaj video cu imagini de la intervenții ale forțelor de ordine la proteste din mai multe țări ale Uniunii Europene și din Statele Unite, în încercarea de a-și justifica acțiunile brutale de la protestul de pe 10 august.

În colajul postat, reprezentanții Jandarmeriei au folosit imagini de la Ruptly, televiziunea deținută de Russia Today, organul de presă folosit de propaganda rusă, fără a cere acordul instituției, potrivit celor de la Vice.

Sursa citată precizează că cei de la Ruptly nu știau că imaginile lor au fost folosite de Jandarmeria Română.

Contactați de jurnașitii de la Vice, aceștia au explicat că videoclipurile lor sunt disponibile gratis pentru oricine, atât timp cât termenii și condițiile stabilite sunt respectate.

Însă, „Jandarmeria Română nu a dat credit și nu a cerut acordul Ruptly, astfel a încălcat termenii și condițiile. Lucrăm să clarificăm problema”, a declarat purtătorul de cuvânt Ruptly.

Mii de oameni au reacționat în urma postării Jandarmeriei, atrăgând atenția asupra faptului că deși imaginile sunt violente, forțele de ordine din alte țări nu au lovit protestatarii în cap, așa cum s-a întâmplat în Piața Victoriei.

De asemenea, oamenii le-au reproșat jandarmilor că nu își pot folosi acțiunile violente ale altore drept exemplu pozitiv pentru intervenția lor.

În acest context, cei de la Vice amintesc că Jandarmeria a mai furat imagini din alte surse. În luna aprilie, Jandarmeria Bistrița Năsăud a folosit fără acord imagini care aparțineau unei tinere din București, folosind fără drept imaginea acesteia. Este vorba despre o fotografie făcută în 2013, cu care au fost ilustrate pliante referitoare la comportamentul violent.

Iar Jandarmeria nu este singura instituție care apelează la astfel de mijloace. În anul 2017, niște români care trăiesc în Marea Britanie au vrut să dea în judecată Ministerul Sănătății pentru că imaginea tatălui lor mort a fost folosită, fără acord, pe pachetele de țigări.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
22:02 - Marcel Ciolacu: La Sectorul 1 a fost fraudă, așteptăm decizia magistraților. În timpul acesta se strâng semnăturile, bucureștenii să se implice dacă sunt cu adevărat nemulțumiți că îi mușcă șobolanii pe stradă
21:53 - Tragedie la Marea Neagră: Un tânăr s-a înecat în zona plajei Endless Beach
21:30 - Marcel Ciolacu: Ai voie să faci concerte cu 75.000 de oameni și congrese cu mii de oameni în sală, dar să vii să protestezi împotriva „guvernului său” n-ai voie mai mult de 500. O să propun un „congres” PSD la Cotroceni
21:27 - SUA: Universitățile din Florida solicită studenților să se vaccineze împotriva COVID-19
21:16 - DSP Iași a sesizat autorităţile cu privire la zeci de cazuri de adeverinţe false de vaccinare
20:59 - Incident tragic în Ucraina: Un avion s-a prăbușit peste o casă și au murit patru persoane (VIDEO)
20:55 - Israelul aprobă vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii vulnerabili cu vârsta între 5 și 12 ani
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)