Cum promovează Jandarmeria Sălaj Centenarul. Reacții dure după publicarea unui videoclip: `Glume de aprozar`, `Cam ăsta pare să fie nivelul` (VIDEO)

Cum promovează Jandarmeria Sălaj Centenarul. Reacții dure după publicarea unui videoclip: `Glume de aprozar`, `Cam ăsta pare să fie nivelul` (VIDEO)

Jandarmeria Sălaj încearcă să promoveze Centenarul Marii Uniri cu ajutorul unui videoclip publicat pe Facebook, darcare a ajuns ținta ironiilor internauților.

În clipul cu pricina apar un tânărîmbrăcat în civil și un jandarm purtând uniforma trupelor speciale, care se contrazic cu privite la o cifră formată pe asfalt din câteva pietre. Civilul vede cifra 9, în timp ce jandarmul susține că este 6. În imagini apare apoi o fetiță îmbrăcată în costum național, care aranjează pietrele sub forma numărului 100 și îi îndeamnă pe cei doi să ”gândească românește”.

Felul în care reprezentanții Jandarmieriei Sălaj au ales să promoveze Centenarul a fost ironizat de cei care au văzut videoclipul.

„E clar, e 69. Glume de aprozar de la jandarmerie”, „Este 001” sau ”Trebuia să îl băgați pe Despot în spot, în locul fetiței. Vă spunea el cât e!”, sunt câteva dintre comentariile utilizatorilor Facebook.

Alți internauți au făcut o legătură între mesajul clipului și intervenția violentă a jandarmilor de la protestul din 10 august.

„Nu puteți spăla imaginea Jandarmeriei Române cu un clip penibil, doar prin puterea exemplului puteți recâștiga încrederea noastră. Deși nu ați fost implicați în procesul de la București, dar prin clipul ăsta creați o scuză penibilă colegilor voștri, pare mai mult un clip ordonat politic”, a comentat cineva.

„Cam ăsta pare să fie nivelul la care ajunge matematica voastră. Nu vreți să vă faceți și voi treaba și să lăsați producția de clipuri «inspiraționale»? 10 august e greu de uitat! Să vă fie rușine!”, a scris o altă persoană.

”Ăștia 2 vorbeau despre numărul de pe cască, ăla acoperit cu bandă?”, a fost un alt comentariu.

Pe de altă parte, reprezentanții Jandarmeriei Sălaj au declarat, pentru Libertatea, că videoclipul ”este folosit pentru a învăța la toleranță” și că a fost făcut cumijloace proprii, fără cheltuieli.

„Este un joc de perspectivă, un binecunoscut joc de perspectivă, acel 6 – 9 nu este inventat de noi, este folosit pentru a învăța la toleranță. Vrem să îndemnăm la buna înțelegere, la eliminarea dezbinării în pragul unei mari sărbători. Mă refer la marea sărbătoare a Centenarului”, a declarat Marius Mesaroș, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Sălaj.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sursa video:facebook.com/jandarmeriasalaj