ȘI BĂTUȚI, ȘI INSULTAȚI. Jandarmeria dă vina tot pe manifestanți pentru intervenția violentă de la protest: După ce oamenii vor deveni raționali, vor vedea că acțiunea noastră a fost una necesară

ȘI BĂTUȚI, ȘI INSULTAȚI. Jandarmeria dă vina tot pe manifestanți pentru intervenția violentă de la protest: După ce oamenii vor deveni raționali, vor vedea că acțiunea noastră a fost una necesară
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

După ce i-au bătut și gazat pe protestatarii prezenți vineri în Piața Victoriei, jandaramii se ”scuză”, dând vina tot pe manifestanți.

Într-o intervenție pentru Digi24, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmerieri Capitalei, a spus că se vehiculează multe neadevăruri, că instituția nu poate fi blamată pentru niște cazuri izolate, și că oamenii, când vor putea gândi la rece, vor înțelege că intervenția Jandarmeriei a fost necesară.

”Analizând la rece toate aceste evenimente, trebuie să facem o distincție între toate aceste intervenții izolate ale colegilor mei care însă nu anulează nici legalitatea, nici necesitate acțiunii noastre în ansamblul ei. Se vor face verificări și vor fi trase concluzii de autoritatea abilitată. După ce colegii mei au ordin să evacueze piața, un spațiu public, în mod nomal oamenii nu trebuie să rămână în spatele cordonului. Obligația tuturor cetățenilor, în momentul în care au fost exercitate acte de violență, e să părăsească acel spațiu. Întreaga instituție a acționat cu bună credință, a făcut toate eforturile ca această activitate să se desfășoare în condiții normale. Sunt imagini care nu ne fac cinste.

După ce va trece această emoție și întreaga manipulare, pentru că există o întreagă isterie și se vehiculează informații neadevărate, în momentul în care această emoție va trece, și oamenii vor deveni raționali, și vor analiza la rece și vor vedea că acțiunea noastră a fost una necesară, iar cazurile acestea punctuale vor fi cu siguranță pedepsite conform legii. Nu putem să aruncăm vina asupra unei instituții pentru niște cazuri izolate, puctuale, care s-au întâmplat și care vor fi analizate”, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmerieri Capitalei, la Digi24.