Joi se inaugurează încă 21 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești

Joi se inaugurează încă 21 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești
Foto: Facebook Asociația Pro Infrastructură

Joi, 28 iulie, se va inaugura centura orașului Slatina, parte a Drumului Expres 12 Craiova – Pitești.

După ce prima porțiune de drum, care ocolește orașul Balș, de aproximativ 19 kilometri, a fost inaugurată pe 21 aprilie, mâine alți 21 de kilometri, între Piatra Olt și Valea Marea vor fi inaugurați, anunță Asociația Pro Infrastructura.

Se inaugurează încă 21 de kilometri din Drumul Expres Craiova-Pitești

În cursul zilei de miercuri au avut loc procedurile de recepție  pentru cei 21,35 de kilometri care urmează să fie inaugurați joi și, potrivit sursei menționate anterior, odată cu deschiderea noului tronson din Drumul Expres șoferii vor economisi în trafic chiar și 60 de minute.

„Împreună cu cei 18,5 dintre Piatra Olt și limita cu tronsonul 1 la vest de Balș inaugurați pe 21 aprilie, cei 21,35 de kilometri care ocolesc Slatina sunt primii kilometri de drum expres veritabil din România și sunt o gură de oxigen atât pentru șoferii aflați în tranzit care economisesc cel puțin o oră, cât mai ales pentru locuitorii celor două orașe”, se arată în mesajul postat pe rețelele de socializare.

Următoarele două tronsoane din Drumul Expres Craiova – Pitești de 31,75 km, respectiv 31,8 km urmează să fie gata anul viitor, noteză Hotnews. De ultimele părți se vor ocupa românii din grupul UMB, cei care au realizat și tronsonul 2, care va fi inaugurat joi.

Urmăriți B1TV.ro și pe