Klaus Iohannis: Armata, o componentă esențială în evoluția României, a contribuit major la parcursul țării noastre către statutul de stat democratic, ireversibil atașat valorilor euro-atlantice (VIDEO)

Klaus Iohannis: Armata, o componentă esențială în evoluția României, a contribuit major la parcursul țării noastre către statutul de stat democratic, ireversibil atașat valorilor euro-atlantice (VIDEO)
Foto: Facebook @ Klaus Iohannis

Armata a contribuit major la parcursul țării noastre către statutul de stat democratic, ireversibil atașat valorilor euro-atlantice, a declarat președintele Klaus Iohannis, marți, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei României la „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I.

Klaus Iohannis: Armata, o componentă esențială în evoluția României

Armata, spune Președintele, a fost și va continua să fie simbolul tenacității.

„Rămânem uniți și hotărâți, ancorați în valorile și simbolurile care ne definesc și ne dau putere ca națiune și întărim cooperarea cu aliații și partenerii noștri. Armata a fost și va continua să fie simbolul tenacității și o componentă esențială în evoluția României, contribuind major la parcursul țării noastre către statutul de stat democratic, ireversibil atașat valorilor euro-atlantice”, a declarat Klaus Iohannis.

„Participarea activă a militarilor noștri în diferite teatre de operații, timp de peste 20 de ani, a susținut consolidarea României în NATO ca un aliat credibil și stabil a cărui securitate are la bază statutul de membru al NATO și al Uniunii Europene, precum și Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, care se află la cel mai înalt nivel de cooperare în domeniul apărării”, a continuat el.

Președintele României susține că țara noastră „are un loc distinct în cadrul NATO și o calitate incontestabilă de furnizor de securitate în regiunea Mării Negre și pe Flancul Estic al Alianței Nord-Atlantice”.

„În ultimii ani, a crescut constant prezența aliată în țara noastră, fiind operaționalizate pe teritoriul României o serie de structuri de comandă și control și de luptă NATO. Odată cu deteriorarea accentuată a mediului internațional de securitate ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, s-a mărit semnificativ numărul militarilor NATO aflați în țara noastră. Împreună cu partenerii și aliații noștri, suntem mai puternici”, a mai spus comandantul suprem al forțelor armate.

Urmăriți B1TV.ro și pe