Laura Codruța Kovesi ACUZĂ: Sunt multe coincidențe. S-a început urmărirea mea penală înainte de votul din PE. Acum m-au chemat la audieri în ziua în care trebuie să merg iar la Bruxelles (VIDEO)

Laura Codruța Kovesi ACUZĂ: Sunt multe coincidențe. S-a început urmărirea mea penală înainte de votul din PE. Acum m-au chemat la audieri în ziua în care trebuie să merg iar la Bruxelles (VIDEO)
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Laura Codruța Kovesi susține că sunt prea multe coincidențe în ceea ce privește dosarul penal deschis pe numele său de Secția de investigare a infracțiunilor în justiție. Asta în condițiile în care citarea sa la Parchet a venit exact în perioada în care ea trebuia să meargă la Bruxelles în cadrul procedurilor de selecție a procurorului-șef european.

„E clar că această chestiune cu dosarul penal, sunt multe coincidențe. S-a început urmărirea penală când am plecat la Bruxelles, coincidență: sunt citată în 7 martie, când va fi luată o decizie în Parlamentul European. O să vedem cât de mult afectează. Ceea ce a ținut de mine eu am făcut, din punct de vedere al tehnicii profesioniste eu treaba am terminat-o. Acum este o decizie politică. Această decizie politică nu am determinat-o eu sau alt candidat, ci a fost o decizie stabilită prin regulament”, a declarat Laura Codruța Kovesi, într-un interviu acordat Andreei Esca, la Europa Fm.

Fosta șefă a DNA a mai precizat că doar familia sa a știut că și-a depus candidatura pentru acest post. De asemenea, Kovesi a spus că nu s-a așteptat să fie susținută de Guvernul României.

„Îmi doresc să-mi fac meseria. Am o experiență pe care vreau să o folosesc. În decembrie era termenul limită și m-am gândit că este ceva ce mi-am dorit să fac. În România am avut cele mai înalte funcții. E greu de crezut că pot să mai fac ceva în România și era la UE altă provocare. De aia mi-am depus candidatura. Doar familiei i-am spus. Mama s-a bucurat. Ea m-a susținut împreună cu familia. M-a încurajat foarte mult. Am parcurs toate etapele. Am trecut, iar pe măsură mai primeam câte un email în care mai primeam un feedback. Cei care nu treceau de etape li se spuneau de ce. Apoi a fost inteviul cu comisia tehnica. A fost foarte interesant. M-am prezentat în fața celor 12”, a spus Kovesi.

„Nu am avut așteptări de la Guvern. Mă așteptam la o campanie negativă împotriva mea, dar mă bucur că am avut posibilitatea ca la audierea din Parlamentul European să lămuresc anumite lucruri. Este o procedură onestă să îi dai și celui acuzat posibilitatea de a lămuri lucrurile negative spuse despre el”, a mai declarat Laura Codruța Kovesi.

Laura Codruța Kovesi ACUZĂ: Sunt multe coincidențe. S-a început urmărirea mea penală înainte de votul din PE. Acum m-au chemat la audieri în ziua în care trebuie să merg iar la Bruxelles

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE