Augustin Lazăr prezintă noi documente în războiul din justiţiei. Tudorel Toader păstrează tăcerea după ce a fost prins cu minciuna

Augustin Lazăr prezintă noi documente în războiul din justiţiei. Tudorel Toader păstrează tăcerea după ce a fost prins cu minciuna
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Procurorul general Augustin Lazăr a publicat sâmbătă noi documente care atestă că Tudorel Toader a minţit sau manipulat opinia publică prin raportul prin care a cerut revocarea sa.

Pe pagina Ministerului Public au fost postate criteriile, condițiile și documentele solicitate de către Ministerul Justiției pentru desfășurarea procedurii de numire, în aprilie 2016, a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

ACESTEA POT FI CONSULTATE AICI

Acest lucru doreşte să demonstreze că afirmaţiile lui Tudorel Toader, care a precizat că Lazăr a fost numit ilegal în fruntea Parchetului General nu îndeplinea condiţiile necesare ale concursului, sunt din nou false.

În schimb, după ce s-a demonstrat în repetate rânduri că a manipulat opinia publică cu informaţii greşite sau incomplete, Tudorel Toader păstrează tăcerea refuzând să accepte că ar fi comis vreo eroare.

Reamintim că Tudorel Toader a afirmat eronat că Augustin Lazăr a fost numit în funcţia de procuror general pentru că a dat ordonanţă de clasare într-un dosar al preşedintelui Klaus Iohannis, lucru ce avea să demonstreze că e complet eronat, cel care a dat clasarea fiind procurorul Cristian Lazăr.

Apoi, Augustin Lazăr a publicat documente care arată că a obţinut calificativul „Foarte bine” la ultima evaluare dinainte să fie numit în funcţie, deşi Tudorel Toader susţinea că acest calificativ lipsea.