Locotenenții interlopului Florian Tudor, condamnați definitiv la închisoare

Locotenenții interlopului Florian Tudor, condamnați definitiv la închisoare

Curtea de Apel București a condamnat la pedepse cuprinse între 12 și 13 ani de închisoare pe câțiva subordonați ai interlopului craiovean Florian Tudor, zis „Rechinul”.

Locotenenții lui Florian Tudor, zis „Rechinul”, condamnați la ani grei de închisoare

Aceștia au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru infracțiuni precum tentativă de omor, șantaj și constituirea unei grupări de crimă organizată, a informat site-ul de investigații context.ro.

Completul de judecată, condus de Claudia Jderu, a mărit pedepsele pentru trei dintre asociații lui Tudor, alți doi au rămas cu aceleași pedepse, iar unul a primit mai puțini ani de închisoare față de pedeapsa stabilită la fond de Tribunalul București.

Judecătorii Curții de Apel București au decis că doar trei dintre cei șase inculpați au făcut parte din gruparea de crimă organizată condusă de Tudor Florian. DIICOT i-a acuzat pe toți șase de afiliere la organizația lui Tudor. Astfel că Poenaru Gabi – Alin, zis „Patrian”, Ghiță Răzvan – Alin şi Mincă Mihai – Adrian zis „Piciu” au primit pedepse cu închisoarea pentru grup infracțional organizat. Ceilalți trei inculpați – linca Nicolae Adrian, Velcu Sorin și Miclescu Florin au fost totuși trimiși la închisoare pentru infracțiuni conexe constatate de procuri în timp ce erau investigați pentru afilierea la organizația lui Tudor Florian.

„Curtea reţine că, în cursul anului 2015, pe teritoriul Mexicului, numitul Tudor Florian, împreună cu apelanţii intimaţi inculpaţi Poenaru Gabi – Alin, zis „Patrian”, Ghiță Răzvan – Alin şi Mincă Mihai – Adrian zis „Piciu” au constituit un grup infracțional organizat, coordonat de numitul Tudor Florian, cu scopul de a comite infracțiuni de violență și omor calificat, reușind ca în data de 02 aprilie 2018, în Statele Unite Mexicane, să comită o tentativă la infracțiunea la omor calificat, asupra persoanei vătămate Marcu Constantin – Sorinel „, au explicat judecătorii Curții de Apel București în motivarea deciziei de condamnare.

Florian Tudor și subordonații săi au furat peste 1 miliard de dolari de la turiștii din America Latină prin skimming, adică furtul banilor din bancomate cu ajutorul cardurilor clonate.

Gruparea lui Tudor a operat în zona Riviera Maya din Mexic și a ajuns să acționeze la nivel global. Florian Tudor este în prezent încarcerat în Mexic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
07:30 - Zeci de mii de oameni au ieşit în stradă la Tel Aviv după ce premierul Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România