Ludovic Orban recomandă creșterea efectivelor de polițiști care operează în civil: Domnul ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale ale poliției în civil. Dați-i un răspuns potrivit! (VIDEO)

Ludovic Orban recomandă creșterea efectivelor de polițiști care operează în civil: Domnul ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale ale poliției în civil. Dați-i un răspuns potrivit! (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a solicitat, în debutul ședinței de Guvern de joi, creșterea efectivelor de polițiști care verifică, în civil, dacă cetățenii respectă regulile de protecție sanitară instituite de autorități. Șeful Executivului a făcut aceste precizări în contextul în care Avocatul Poporului i-a cerut ministrului Afacerilor Interne să-i comunice actul normativ care stă la baza măsurii ca şi poliţişti în civil să efectueze aceste verificări.

Ludovic Orban cerecreșterea efectivelor care operează în civil pentru a verifica dacă regulile de protecție sanitară sunt respectate

”Vă solicit o mobilizare exemplară a tuturor instituțiilor care sunt implicate înm bătălia contra răspândirii coronavirusului. Domnul ministru Vela, am văzut că Avocatul Poporului vă întreabă de ce se fac controale ale poliției în civil. Dați-i un răspuns protrivit. Chiar recomand o creștere a efectivelor care operează în civil pentru că știm situații care au fost raportate în care se strigă «șase» la venirea lor în uniformă și practic nu pot să surprindă situațiile cum sunt ele în realitate.

De asemenea, Tel Verde să-l operationalizați și să-l popularizați astfel încât să putem să direcționăm controalele din funcție de semnalele primite de cei care au participare civică în semnalarea încălcării regulilor de protecție a sănătății. Toate instituțiile de control, de la Ministerul Afacerilor Interne, la inspecția Muncii, DSP-urile, mobilizare maximă în asigurarea respectării regulilor. De asemenea, domnul ministru și domnul secretar de stat Arafat, o comunicare constantă cu prefecții și o monitorizare a implemntării prevederilor din legislația privind lupta împotriva COVID”,a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre măsura de carantinare: Trebuie mers la analiză până la nivel de sat

Totodată, Ludovic Orban a subliniat faptul că deciziile de carantinare trebuie luate „până la nivel de sat”, astfel încât să nu fie afectate comunități mari în condițiile în care nivelul de răspândire al coronavirusului este ridicat doar în anumite zone.

„Exact cum am stabilit, scoatem foarele, pentru că astea nu indică răspândirea în comunitate, trebuie mers la analiză până la nivel de sat. De exemplu, să nu carantinăm o comună dacă doar un sat este afectat și depășește indicele stabilit, e carantinta doar satul respectiv. Trebuie făcută analiza astfel încât să nu afectăm comunități locale unde nu există nivelul de răspândire așa cum este stabilit”, a mai spus Ludovic Orban.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Poliția Română:Nu ne dorim să fim ”polițiștii răi” și nici să dăm amenzi

Poliția Română a făcut o serie de precizări, în urmă cu câteva zile, la scurt timp după aparițiainformațieipotrivit căreia aproximativ 20% dintre polițiști vor patrula în civil și vor amenda cetățenii și firmele care nu respectă regulile de protecție sanitară și distanțare.

„Aș dori în primul rând să vă spun că în această pandemie nu suntem în tabere diferite: Poliția versus cetățeni!

Dimpotrivă, suntem împreună și trebuie să respectăm măsurile de protecție sanitară, pentru că numai astfel putem diminua impactul COVID-19 asupra noastră. (…)

Din experiența acțiunilor desfășurate până în prezent, s-a constatat faptul că, în unele cazuri, oamenii respectă aceste măsuri de prevenire a răspândirii COVID -19, doar la vederea forțelor de ordine.

Nu ne dorim să fim «polițiștii răi» și nici să dăm amenzi, dar atunci când oamenii nu înțeleg că încercăm să depunem toate eforturile pentru a-i proteja, trebuie să luăm și altfel de măsuri, pentru ca legea să fie respectată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.

Ultima oră
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său
20:19 - Accident cumplit în județul Prahova. Patru persoane, printre care și un bebeluș, au fost transportate la spital (VIDEO)
20:01 - Mamă, tată și fiu, răpuși de COVID-19 în aceeași zi. Cei trei erau nevaccinați și ajunseseră la spital în stare foarte gravă / Managerul SJU Giurgiu: Marea majoritate a cazurilor vin în ultimul moment (VIDEO)
19:37 - Probleme pentru Selly! Mesajul transmis de vlogger în toiul nopții: „Ne asigurăm că pe viitor nu mai încearcă nimeni să mă rănească sau să mă omoare…”
19:17 - 59.319 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care aproape 31.900 cu prima doză
18:56 - Ratingul României, reconfirmat de agențiile Standard & Poor`s și Moody`s. Perspectiva, stabilă
18:29 - Dan Tanasă: AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui Klaus Iohannis