MAE atenționează că timpii de așteptare în punctele de control la trecerea frontierei cu Slovacia ar putea să crească în această perioadă

MAE atenționează că timpii de așteptare în punctele de control la trecerea frontierei cu Slovacia ar putea să crească în această perioadă
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Afacerilor Externe(MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Cehă că autoritățile cehe au prelungit perioada de aplicare a controalelor în punctele de trecere a frontierei terestre și fluviale cu Republica Slovacă până la data de 28 octombrie 2022.

Autoritățile atrag atenția celor ce intenționează să călătorească sau să tranziteze Republica Cehă, dinspre Republica Slovacă, că timpii de așteptare în punctele de control la trecerea frontierei ar putea să crească.

Amenzi pentru trecerea frontierei prin locuri nepermise

Frontiera va putea fi tranzitată doar prin punctele autorizate, conform unuio comunicat remis redacției, cu documente de identitate sau călătorie valabile (carte de identitate, pașaport) sau, după caz, cu documente care atestă reședința în R. Cehă.

Trecerea frontierei prin alte locuri decât cele permise este considerată contravenție și va fi pedepsită cu amendă de până la 2.000 euro sau 200 euro, la fața locului.

Unde pot românii solicita asistență consulară

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: +420257532090; +420257533965; +420257530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Praga: +420607078501.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă și consultarea paginilor de Internet: http://praga.mae.ro, http://www.mae.ro/ şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs) care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Urmăriți B1TV.ro și pe