Magistrații au decis ELIBERAREA CONDIȚIONATĂ a lui Romeo Stavarache! Fostul primar al Bacăului a stat după gratii DOAR 18 luni

Magistrații au decis ELIBERAREA CONDIȚIONATĂ a lui Romeo Stavarache! Fostul primar al Bacăului a stat după gratii DOAR 18 luni

Vești bune pentru Romeo Stavarache, fostul primar al Bacăului. Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis, marți, eliberarea condiționată a acestuia.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi contestată în termen de 3 zile.

Stavarache a fost condamnat în noiembrie 2017 la 4 ani de închisoare pentru luare de mită.

El este încarcerat la Penitenciarul Vaslui.

Redăm mai jos comunicatul DNA din data de 2 noiembrie 2017

Prin decizia penală nr. 495/2017 din 03.11.2017, Curtea de Apel Tîrgu Mureș a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpatulSTAVARACHE ROMEO, la data faptei primar al municipiului Bacău, la o pedeapsă de4 ani închisoareși interzicerea, atât pe perioada executării pedepsei cât și pe o perioadă de 3 ani după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat, de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunii deluare de mită.

Dispune confiscarea de la inculpații Stavarache Romeo și Goian Liviu, în cotă egală de 50% a sumei de 307.187 lei, sumă primită de la denunțătorul R. C., cu titlu de mită, respectiv câte 153.593,5 lei, de la fiecare dintre cei doi inculpați menționați.
Obligă pe inculpații Stavarache Romeo și Goian Liviu, să achite fiecare statului, cu titlu de cheltuieli judiciare ocazionate de soluționarea cauzei la prim grad jurisdicțional, suma de câte 2.000 lei.