Magistraţii au emis mandate de arestare pentru Ghenosu şi alte cinci persoane din grupul infracţional al acestuia

Magistraţii au emis mandate de arestare pentru Ghenosu şi alte cinci persoane din grupul infracţional al acestuia
Foto: B1 TV

Magistraţii Tribunalului Prahova au emis, vineri, mandate de arestare pentru liderul lumii interlope dâmboviţene, Florin Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, pentru vărul acestuia şi pentru alte persoane din gruparea infracţionaşă condusă de Ghenosu din penitenciar, anunţă Mediafax.

Ghenosu, vărul său, Eugen Neacşu, şi alti cinci bărbaţi din grupul infracţional, sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, şantaj şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DIICOT Ploieşti, alţi trei bărbaţi au primit interzicere de părăsire a localilăţii pentru 30 de zile, decizia putând fi atacată cu recurs de către avocaţii persoanelor arestate preventiv, la Curtea de Apel Ploieşti.

Eugen Neacşu , vărul primar al lui Florin Ghinea, a fost prins, hoi, când încerca să fugă din ţară pe la Vama Nădlac.

Opt persoane din  grupul infracţional Ghenosu au fost reţinute, miercuri, de procurorii DIICOT Ploieşti, în urma a 11 percheziţii domiciliare în Târgovişte.

Membrii grupării sunt acuzaţi că au recrutat zece femei cu vârste cuprinse între 19 şi 30 de ani, cărora le promiteau protecţia, în vederea practicării prostituţiei de lux, în Irlanda.

Autorităţile susţin că gruparea promova prostituţia pe internet, iar sumele obţinute ar fi ajuns la 550.000 de euro. Infractorii ar fi folosit şi violenţa extremă asupra femeilor, pentru a le determina să plătească sume de bani, în schimbul protecţiei. În plus, le cereau dobânzi imense la împrumuturi.

Vărul lui Ghenosu, prins şi arestat

Tags: