Mai productiv FĂRĂ INTERNET! Un primar dint-un oraș mare din România a renunțat 6 luni la telefon și Facebook (FOTO)

Mai productiv FĂRĂ INTERNET! Un primar dint-un oraș mare din România a renunțat 6 luni la telefon și Facebook (FOTO)
Foto: Zorin

Pentru Antal, care se numără printre cei mai productivi primari din județul Arad, Pecica a început un experimet incredibil pe care l-a finalizat în luna ianuarie a acestui an. Primarul a renunțat complet timp de șase luni la telefonul mobil și Facebook.

De asemenea, a declarat că va merge mai mult pe jos sau cu bicicleta, pentru a-și da seama în ce măsură îi distrag tehnologiile moderne de la activitatea de zi cu zi, cum îi afectează metabolismul și ritmul de lucru.

„Foarte mulți, la început când am postat pe Facebook că voi începe acest experiment, mi-au spus că nu voi putea duce la bun sfârșit această perioadă de șase luni de zile. Alții m-au lăudat și mi-au spus că este foarte greu să faci un astfel de lucru, și dacă reușesc, voi fi una dintre puținele persoane care a reușit să facă acest lucru", a declarat Petru Antal.

Chiar dacă a renunțat la telefon și Facebook, asta nu înseamnă că primarul nu mai putea fi contactat. Oamenii puteau să sune la numărul de fix al primăriei, sau să îi scrie pe adresa de email.

„Am fost mai puțin stresat, am putut discuta mai liniștit, fără să îmi sune telefonul mobil la fiecare cinci minute. (…) După programul de la birou, acasă, am fost mai relaxat și am putut rezolva probleme pe care le-am amânat de ani de zile", povestește primarul Petru Antal.
Petru Antal recomandă tuturor să încerce să renunțe chiar și pentru puțin timp la telefonul mobil și la rețelele de socializare.

„Per ansamblu a fost o experiență interesantă. Chiar m-am simțit ca în anii 1990, atunci nu aveam telefon mobil și rețea de socializare, doar că acum am fost singur, toți cei din jurul meu fiind în pas cu tehnologia, Dar în orice caz a fost un experiment interesant. Recomand tuturor să facă un astfel de experiment, că este foarte interesant”, a declarat, primarul orașului Pecica, Petru Antal.

Primarul a revenit pe rețeaua de socializare și își folosește din nou telefonul mobil, dar afirmă că nu vrea să fie distras de contul său de Facebook.

„Telefonul mobil, da, este o necesitate. Consider că cei care au un telefon mobil la ei se vor putea descurca mult mai ușor, dar rețelele de socializare nu, nu sunt o necesitate. Se poate trăi și fără aceste rețele de socializare. Cred că după un timp creează dependență, de aceea trebuie să avem mare grijă, până unde ajungem, la ce limite”, a declarat primarul orașului Pecica, potrivitagora.md.