Mâncarea rămasă de Paște poate fi transformată în noi preparate gustoase. Rețetele recomandate de bucătari

Mâncarea rămasă de Paște poate fi transformată în noi preparate gustoase. Rețetele recomandate de bucătari
Sursă foto: Freepik/ @freepik

Bucătarii recomanda ca, înainte de a pleca la cumpărături, să consultăm atenți mâncarea care a mai rămas în frigider după sărbătorile pascale. Pentru a evita risipa alimenatră, preparatele pot fi reinventate și transformate în unele noi, la fel de gustoase.

Mărunțită și trasă la tigaie în unt, friptura rece devine un preparat nou. Servită împreună cu legumele rămase prin frigider și cu un sos de muștar, formează un sandviș delicios. Acest preparat a făcut parte și din meniul a 160 de nevoiași, de hrana cărora are grijă o fundație din Brașov.

„În sendvișul ăsta sunt doar produse rămase de la masa de Paște, orice friptură avem, orice legumă putem s-o folosim, muștar avem tot timpul prin casă. Să-l oferi unui om al străzii, unui om nevoiaș, unul oropsit de soartă, satisfacția pe care o vezi în ochii lui e mai mare decât orice masă plină într-o zi la restaurant”, a spus Ionuț Petreanu, bucătar șef Fundația Bucuria Darului, pentru Știrile ProTV.

Cum pot feliile de cozonac uscat să fie transformate într-un desert frațuzesc

Feliile de cozonac uscat, înmuiate în ou și prăjite apoi în unt, devin un desert de inspirație franțuzească. Bucătarii din restaurantele luxoase aleg să adauge în plus și înghețată, caramel și fructe proaspete.

„Am făcut și un sos, un mouse de ciocolată albă cu smântână, extract de lămâie și de violete și banane caramelizate flambate cu un pic de coniac”, a spus Bogdan Cruiciug, bucătar.

Cum pot fi refolosite ouăle fierte

Ouăle roșii care nu mai stârnesc nimănui pofta pot fi transformate în salată orientală. Trebuie doar tocate și combinate cu cartofi, ceapă și verdețuri. De asemenea, oul poate fi acoperit de pesmet și prăjit într-o baie de ulei.

„Eu m-am gândit că mai putem face un spanac cu oua întregi, luăm ouăle și le introducem pe patul de spanac, le acoperim apoi, turnăm deasupra ou și introducem la cuptor și e un fel de bază foarte gustos”, a spus Laura Mihalache, bucătar șef.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație, aproximativ o treime din mâncarea produsă în lume se risipește. În Uniunea Europeană se generează anual peste 59 de milioane de tone de deșeuri alimentare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:34 - Nicușor Dan: „Europa trebuie să își asigure securitatea, iar România trebuie să fie parte din asta”
22:27 - Fiica Andreei Bănică, angajată la hotelul mamei sale din Eforie Nord. Ce poziție ocupă tânără?
22:15 - Nicușor Dan, într-un interviu pentru CNN: „Nu a fost nicio susținere din partea Administrației Trump pentru Simion” / „Trebuie să recâștigăm încrederea românilor și să acționăm pentru cetățeni, nu pentru anumite interese”
22:05 - Universitatea Sorbona, reacție oficială după alegerea lui Nicușor Dan ca președinte: „Întruchipează succesul unui parcurs universitar franco-român”
22:01 - Furtunile și vântul puternic au făcut ravagii în România. Femeie din Brăila, la un pas de moarte după ce un copac s-a prăbușit peste ea
21:59 - Gigi Becali, delir in direct la adresa lui George Simion: „Dacă v-am spus că e obraznic… El a intrat în spirala dracilor din cauză de viclenie și minciună” (VIDEO)
21:44 - Guvernul Republicii Moldova reacționează la acuzațiile lui George Simion privind frauda electorală
21:42 - Gigi Becali l-a făcut praf pe Simion: “Ba jupuit în piața publică, ba acum baie de sânge, dar unde te trezești, mă, în pădure? Bă, asta-i Țara Românească, nu ești în pădurea ta, mă!” (VIDEO)
21:41 - „Mincinoasule, farseorule, vicleanule” / Gigi Becali, dezlănțuit la adresa lui Simion: „Cred că nu mai e sănătos la cap! Dacă te-a bătut și a luat un milion de voturi atunci ce să facem?” (VIDEO)
21:27 - Dotări de ultimă generație pentru scafandrii ISU. Drone subacvatice îi vor în misiunile de căutare