Maramureș: Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului. Mii de peşti au murit (VIDEO)

Maramureș: Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului. Mii de peşti au murit (VIDEO)

Dezastru ecologic în Rezervația Naturală Cheile Lăpușului, din Maramureș. Mii de peşti au murit după ce apele pline cu resturi de metale din mina Băiuț s-au deversat în râu. Deşi este a patra oară, când se întâmplă, autorităţile nu se grăbesc să ia măsuri. Localnicii se tem că apa poluată le va distruge culturile şi le va ucide animalele, informează B1 TV.

Autorităţile locale se încăpăţânează să susţină că nu sunt probleme, în timp ce imaginile arată dezastrul ecologic. Prefectura Maramureş susţine că a trimis o echipă în zonă şi a constatat că „nu sunt probleme”.

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării trage, însă, semnale de alarmă.

”Tot râul este afectat. Situația mortaliății piscicole nu o știm încă pentru că monitorizăm în continuare situația, este greu de estimat, dar se poate numi, din păcate, dezastru ecologic în rezervație și pe râul Lăpuş”, a declarat Viorel Coroian, președintele Asociației Pescuit Sportiv CL.

Localnicii spun că situaţia gravă se repetă. Este deja a patra oară când apele poluate se deversează în râul Lăpuş, însă primarul din Băiuţ nu îşi face griji.

A fost sesizat Ministerul Mediului, Garda de Mediu, dar, au intervenit doar pompierii, care au încercat să cureţe râul.

„După ce nepăsarea își va lua tributul din fauna piscicolă a Cheilor Lăpușului, rezervație naturală, sperăm să nu afecteze grav și viața în râul Someș!”, se tem cei din Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat