Marcel Vela, despre Sorina Pintea: I s-a propus transferul la Spitalul Penitenciar de la Mioveni, dar a refuzat

Marcel Vela, despre Sorina Pintea: I s-a propus transferul la Spitalul Penitenciar de la Mioveni, dar a refuzat
Foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Sorinei Pintea i s-a propus să fie transferată în Spitalul Penitenciar din Mioveni însă a refuzat acest lucru, a anunțat, miercuri, ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela.

În aceste condiții, a precizat Vela, în cazul fostului ministru al Sănătății, aflat în Arestul Central al Capitalei, s-a decis asigurarea asistenței medicale permanente.

„S-a propus transferul la Spitalul Penitenciar de la Mioveni, dar ea nedorind să fie transferată acolo, s-a luat măsura să i se asigure asistenţă medicală permanentă 24 de ore din 24 la Arestul Central al Poliţiei”, a declarat Vela la Realitatea Plus.

Ministrul a mai precizat și că „nu MAI stabileşte condiţiile de detenţie şi timpul sau felul în care un suspect este reţinut sau nu în Arestul Central al Poliţiei”.

Sorina Pintea a fost arestată preventiv după ce ar fi fost prinsă în flagrant luând mită, într-o anchetă DNA ce vizează achiziționarea de echipamente specifice luptei anti-coronavirus. Cum ea a avut nevoie de îngrijiri medicale și a fost transportată la spital, avocații săi susțin că fostul ministru nu a avut parte de un comportament corespunzător din partea autorităților.

Urmăriți B1TV.ro și pe