Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)

Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
Foto simbol: Pixabay

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 52 din 29 iulie 2021, prin care a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Printre statele europene aflate în zona roșie se numără Grecia, o destinație aleasă de mulți turiști români, respectiv Marea Britanie și Spania, unde se află comunități numeroase de cetățeni români.

Hotărârea CNSU nr. 52 din 29 iulie 2021 poate fi consultată integral AICI

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat poate fi consultată integral AICI

Lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată: Marea Britanie, Spania și Grecia, în zona roșie

La sosirea în România, persoanele nevaccinate anti-COVID-19 care vin din zona roșie trebuie să intre în carantină. Sunt exceptați copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani. De asemenea, sunt exceptați și cei cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, dar această categorie trebuie să prezinte un test negativ care să fi fost efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Potrivit Hotărârii aprobate joi de CNSU, în zona roșie se află: Insulele Virgine Britanice, Jersey, Insula Man, Cipru, Fiji, Gibraltar, Seychelles, Botswana, Marea Britanie, Cuba, Spania, Georgia, Olanda, Tunisia, Malaysia, Mongolia, Andorra, Curacao, Malta, Libia, Namibia, Portugalia, Kazahstan, Argentina, Monaco, Columbia, Kuweit, Iran, Grecia, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Panama, Bahamas, Africa de Sud, Irak, Maldive, Irlanda, Costa Rica, Brazilia, Nepal, India.

În schimb, în zona galbenă sunt: Eswatini, Franța, Kârgâzstan, Thailanda, Suriname, Federația Rusă, Indonezia, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Aruba, Insulele Feroe, Danemarca, Zimbabwe, Trinidad și Tobago, Sint Maarten, Guatemala, Statele Unite ale Americii, Israel, Belgia, Islanda, Honduras.