Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții

Masca redevine obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală. Noi măsuri în București, de la miezul nopții
foto: Pixabay

Purtarea măștii de protecție va fi din nou obligatorie în anumite spații publice deschise din Capitală, începând de luni, 27 septembrie, de la ora 00:00, conform măsurilor adoptate duminică de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Potrivit CMBSU, este vorba despre piețe, târguri, bâlciuri și talciocuri, precum și despre stațiile mijloacelor de transport în comun.

Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise aglomerate din Capitală

La bilanțul de duminică, autoritățile au raportat 6.333 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 la nivel național. Municipiul București este la o incidență de 4,35.

Bucureștiul a sărit săptămâna trecută de pragul de 3 ca incidență, astfel că de sâmbătă au intrat în vigoare restricții de scenariu roșu. În aceste condiții, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice și private, concerte și spectacole.

„Am întârziat puțin pentru că membrii Comitetului și-au exprimat expres dorința să citească îndeaproape materialul. Am întârziat tot pentru că s-a discutat mai mult pe un amendament. Vrem să știți că această hotărâre adoptată de către Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va intra în vigoare începând cu seara aceasta, de la ora 0, deci este vorba despre 25 septembrie 2021. Având în vedere că s-a atins această rată a incidenței, peste 3 la mia de locuitori, s-au pus în aplicare măsurile prevăzute de Hotărârea de Guvern 932 din 2021, cele referitoare și la certificatul digital, adică o serie întreagă de activități și de operatori economici vor trebui să respecte și să își desfășoare activitatea cu privire la respectarea strictă a acestor prevederi din 932/2021”, spunea vineri Mariana Țipișcă, purtător de cuvânt al Prefecturii Capitalei.

Urmăriți B1TV.ro și pe