Medicii prind curaj dupa izbucnirea scandalului dezinfectanților diluați. Dezvăluirile incredibile ale managerului Spitalului "Sfânta Maria": Primim medicamente falsificate și mănuşi care se rup (VIDEO)

Medicii prind curaj dupa izbucnirea scandalului dezinfectanților diluați. Dezvăluirile incredibile ale managerului Spitalului "Sfânta Maria": Primim medicamente falsificate și mănuşi care se rup (VIDEO)
foto: digi24.ro

Medicii prind curaj dupa izbucnirea scandalului dezinfectanților. Managerului Spitalului "Sfânta Maria" din Capitală, Narcis Copca, face dezvăluiri incredibile, potrivit digi24.ro.

Acesta a mărturisit că, deşi a refuzat produse Hexi Pharma, a fost obligat de legislaţie să le cumpere. Ba mai mult, dezinfectanţii produși de firma lui Condrea nu ar fi singurii cu probleme. După ce foloseau anumite biocide, chirurgii ieşeau cu mâinile ca de crocodil din operaţie, potrivit lui Copca.

"Nu lasă loc de joacă, nu ai voie să cumperi decât cu preţul cel mai mic. Vă mărturisesc că am avut un produs de acest tip (Hixe Pharma – n.r.), l-am refuzat, au făcut contestaţie, au câştigat şi a trebuit să îl cumpărăm. După ce l-am cumpărat, am avut foarte multe plângeri. Vă mai spun ceva. Avem şi alte firme cu la fel de mari probleme. Chiar acum două luni, înainte de scandal…

La un moment dat, am avut un dezinfectant, un biocid care lăsa urme, nu putea fi spălat. Avea o calitate extrem de îndoielnică şi la momentul respectiv, probele noastre – noi facem control la câteva zile, avem un departament foarte bun în spital pentru a face autocontrol – ne-au ieşit proaste şi atunci evident că acel dezinfectant, verificat, era cu probleme. Şi l-am înlocuit", a explicat managerul Spitalului "Sfânta Maria".

Medicii prind curaj dupa izbucnirea scandalului dezinfectanților diluați. Dezvăluirile incredibile ale managerului Spitalului "Sfânta Maria": Primim medicamente falsificate și mănuşi care se rup

#DIRECT_ONE_k37z2v#

Întrebat dacă a depus vreo sesizare în acest sens, acesta a declarat că am constatat că mâinile noastre, ale chirurgilor, după 7-8 ore de operaţie nu aş fi vrut să le vedeţi.

"Substanţele erau alcool pur. Să înlocuiască de urgenţă produsele cu deficienţe, nu făcând referate două luni de zile, nu dând posibilitatea acestor farsori, care se văd acum că îşi închid firme şi dispar şi nu întreabă nimeni cine sunt de fapt, cine e în aceste of-shore-uri, cine e în spatele lor, de ce a pornit acest scandal, de unde informarea lui Tolontan… Dumneavoastră (presa – n.r.) parcă trageţi toţi cu gloanţele organizate în altă parte. Nu vă imaginaţi că ăştia vând de 15 ani, aşa, fără ştirea nimănui, nu? Dumneavoastră vă daţi seama că dacă la tren se vor pune mâine pe SEAP piroane de oţel de nu ştiu de care, 85, şi de fapt ei livrează din fontă, vor deraia toate trenurile. Ce facem? Aşteptăm două luni ca să raportăm că au deraiat 200 de trenuri? Nouă ni se înroşesc un milion de mâini să facem aceste referate? Nu, daţi posibilitatea oamenilor să le schimbe în 24 de ore, închideţi firmele imediat.

Sunt aduse mostre de o anume calitate, după care noi nu putem verifica. Mănuşile se rup, nu au talc, nu au calitate. Sunt multe produse care nu sunt numai în spitalele româneşti, sunt în multe alte părţi, nu au calitate. Şi de ce nu? Dumneavoastră ştiţi de situaţia medicamentelor falsificate? Din câte îmi aduc aminte s-a lăsat cu o sinucidere la Sibiu. Mai ştiţi ceva de această poveste? Aţi aflat ce citostatice au fost falsificate?", a continuat Copca.

Întrebat dacă a avut probleme cu medicamentele acesta a replicat că, din fericire, spitalul al cărui manager este nu a întâmpinat astfel de dificultăți.

"Nu şi am fost verificat. Din fericire, spitalul meu nu a avut, dar pot să vă spun că au existat tipografii în care se falsificau cutii de medicamente", a răspuns Narcis Copca.

Urmăriți B1TV.ro și pe