Mesaj de condoleanțe al președintelui Băsescu către familiile celor doi militari căzuți la datorie în Afganistan

Mesaj de condoleanțe al președintelui Băsescu către familiile celor doi militari căzuți la datorie în Afganistan

Președintele Băsescu a transmis, luni, un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor doi militari români căzuți la datorie în timpul unei misiuni de patrulare, duminică seară, în Afganistan.

„Am primit, cu profundă tristeţe, vestea încetării din viaţă a maistrului militar clasa a III-a Vasile-Claudiu Popa şi a plutonierului Adrian Postelnicu, care şi-au servit ţara cu abnegaţie şi curaj în misiunea care le-a fost încredinţată în Afganistan. Militarii Vasile-Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu vor rămâne veşnic în amintirea camarazilor, dar şi a poporului român ca doi eroi care s-au jertfit în numele ţării lor. În aceste momente de durere, îmi exprim solidaritatea cu familiile eroilor şi le transmit sincerele mele condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, se arată în mesajul preşedintelui Băsescu, publicat de Administrația Prezidențială

Ministerul Apărării a anunțat, luni, decesul celor doi soldați români, în urma unui dispozitiv improvizat care a explodat. Ulterior, MApN a remis presei un nou comunicat de presă în care precizează că cei doi militari români, membri ai Grupului naval de forţe pentru operaţii speciale, au decedat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, „pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului”.(Detalii AICI)