Metroul din Drumul Taberei, amânat din nou. Care este noua dată de punere în funcțiune

Metroul din Drumul Taberei, amânat din nou. Care este noua dată de punere în funcțiune
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Metroul din Drumul Taberei trebuia să fie pus în funcțiune încă din 2014. Lucrările la controversatul proiect de infrastructură suferă o nouă amânare și continuă să rămână doar un vis, în special pentru locuitorii cartierului bucureștean.

Cel mai recent termen de finalizare a lucrărilor pentru Magistrala 5 era sfârșitullunii iunie. Până la recepție, încă mai e de muncă.

„Ne trebuie 1.000 de angajaţi, pentru că vorbim de 10 staţii şi un depou. Nu e simplu să întreţii 10 staţii, la fel şi în cazul depoului. Este destul de mult de lucru în continuare pentru a face recepţia respectivă”, a declarat Ion Rădoi, lider al Sindicatului Liber din Metrou (USLM), potrivit Antena3.

Reprezentanții Sindicatului Liber din Metrou se așteaptă ca lucrările la M5 să se încheie la finalul lui 2020.

Metrorex: Lucrările la metroul din Drumul Taberei, gata în proporție de 99%

Veștile de pe șantierul M5 sunt aceleași: „Lucrările suntpe ultima sută de metri”.

„Lucrările sunt aproape de final.La partea de structură, acestea sunt gata în proporție de peste 99%, iar la finisaje și instalații, 97%. Noi estimăm că probele dinamice vor începe luna viitoare”, a declarat Constantin Mustățea, director de investiții la Metrorex.

Licitațiile pentru metroul din Drumul Taberei au început în 2008, iar lucrările în 2012. Primul termen de finalizare a fost 2014. De atunci, în fiecare an, bucureștenii primesc noi promisiuni. Uneori, câte două-trei amânări într-un an.Cel mai recent termen de finalizare al lucrărilor la metroul din Drumul Taberei a fost stabilit de către ministrul Lucian Bode: 30 iunie 2020.

În aprilie 2020, Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că pe magistrala de metrou Drumul Taberei – Eroilor se aflăîn derulare trei contracte. Contractul de structură erafinalizat în proporţie de 95%, iar finisajele, în proporţie de 80%. Cât despre tot ceea ceînseamnă automatizări, fuseserăachiziţionate toate echipamentele, care erau montate pe măsură ce se încheiaetapa de finisare.

Oficialii de laTransporturi, campioni în promisiuni

În 2019, Răzvan Cuc, ministrul transporturilor de la PSD, și-a luat angajamentul că până de sărbători, M5-ul va fi gata. În toamna trecută, potrivit cifrelor comunicate de Metrorex, lucrările la Magistrala 5 se aflau la stadiul de 87%, în condițiile în care șantierul s-a deschis în 2012.

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Ultima oră
23:58 - Guvernul se va reuni luni pentru a remedia situația școlilor private. Dan Vîlceanu: Se mai întâmplă asemenea lucruri. E fost o eroare, pur și simplu
23:43 - Gabriela Firea: PNL a pierdut alegerile, dar pune condiții. Noi nu suntem umbrela lor / Nu e adevărat că eu, Grindeanu și Tudose împingem PSD la guvernare (VIDEO)
23:21 - Anca Dragu: Întâlnirea de luni Ciucă – Cioloș nu e una de negociere. PNL şi PSD împing spre un cabinet minoritar. USR nu susține un astfel de guvern
22:52 - Loteria de Vaccinare, a patra extragere săptămânală. Care e numărul câștigător al marelui premiu de 100.000 de lei
22:35 - CSM: Noile restricţii anti-COVID nu se aplică instanţelor şi parchetelor
22:24 - Florin Roman (PNL): Am refuzat o eventuală intrare în Guvern acum a PSD / Sper ca la USR să nu găsim oameni care ne înjură toată ziua pe noi și pe președintele Iohannis sau care ne acuză că ne-am luat cu X sau cu Y (VIDEO)
21:54 - Accesul în sediile ANAF se va face doar cu certificat verde COVID, începând de luni
21:40 - Cristian Diaconescu (PMP), despre criza politică: Partidele stau cu ochii pe sondaje și sunt mai specialiste în ce trebuie să facă ceilalți (VIDEO)
21:17 - Protest în Capitală. Oamenii manifestează împotriva restricțiilor și vaccinării (VIDEO)
20:56 - Valeriu Gheorghiţă: Rata de acoperire vaccinală e de 40% la populaţia adultă. Până la sfârşitul anului, sperăm să atingem pragul de imunizare colectivă prin vaccinare