Militarul care a comis crima din coafor a avut ultima testare psihologică în octombrie 2017

Militarul care a comis crima din coafor a avut ultima testare psihologică în octombrie 2017
Foto: mditv

O crimă odioasă a avut loc marți într-un coafor din Titu. Un subofițer MApN de la o unitate militară din Dâmbovița și-a ucis concubina invocând faptul că aceasta îlînșela. (Detalii AICI)

Ministerul Apărării Naționale a emis o informație din presă în care oferă mai multe detalii despre militarul implicat în acest eveniment. Acesta este plutonierul Florin Oprea și lucrează în cadrul MApN din 2009 și a trecut toate testările psihologice la care a fost supus, ultima chiar în 19 octombrie 2017.

Militarul a fost arestat după ce s-a predat la poliție și va fi suspendat din funcția militară pe durata efectuării cercetărilor și în această perioadă nu va beneficia de niciun drept din partea MApN.

Redăm mai jos integral informarea de presă remisă de Ministerul Apărării:

Cu privire la evenimentul grav săvârșit în localitatea Titu, jud. Dâmbovița, în urma căruia o femeie și-a pierdut viața, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:

Plutonierul Florin Oprea, specialist în grupa reparații și conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din subordinea Bazei 2 Logistice din Târgoviște, a fost arestat marți, 23 ianuarie, după ce
s-a predat la sediul Poliției Titu.

Subofițerul este angajat al M.Ap.N. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform
normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis. Militarul este divorțat și are 2 copii.

Ministerul Apărării Naționale transmite condoleanțe familiei îndoliate.

Instituția militară va colaboracu toată deschiderea și cu maximă operativitate cu organele de anchetă competente, în stabilirea circumstanțelor producerii acestui tragic eveniment.

În conformitate cu prevederile art.89 din Legea nr.80/1995, privind statutul cadrelor militare, subofițerul va fi suspendat din funcție pe perioada în care, fiind în stare de arest preventiv, este urmărit
penal, trimis în judecată, ori este judecat de către instanțele judecătorești.

Pe perioada suspendării din funcție, militarul nu va beneficia de niciun drept din partea Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit aceluiași articol de lege, „cadrele militare condamnate prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu executarea acesteia, care anterior au fost suspendate din funcții, se trec în rezervă începând cu data suspendării”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe