Ministrul Mediului a anunțat că va emite un ordin care permite uciderea a peste 140 de urși, "indiferent de câte mitiguri vor fi"

Ministrul Mediului a anunțat că va emite un ordin care permite uciderea a peste 140 de urși, "indiferent de câte mitiguri vor fi"
Foto: unbolovan.com

Ministrul Mediului a anunțat că va emite un ordin care va da posibilitatea uciderii a peste 140 de carnivore mari. Grațiera Gavrilescu argumentează că urșii au devenit un real pericol pentru populație și promite că va lua această măsură indiferent câte proteste vor organiza cei care militează pentru drepturile animalelor.

Bineînțeles, aceasta nu a uitat să dea vina pe greaua moștenire, și a precizat că ne aflăm în această situașie din cauza foștilor miniștri ai Mediului.

"În perioada anterioară mandatului meu, când ar fi trebuit să fie emis un ordin de ministru care să reglementeze această situaţie, nu numai că nu s-a făcut, ci au fost puse bariere, tocmai că, în cazul de astăzi ne aflăm în nişte situaţii inedite în care ursul atacă gospodăriile omului, atacă omul şi de multe ori ne trezim că deschidem televizorul şi vedem că o anumită persoană este chiar ajunsă în situaţia de urgenţă la UPU. La lucrul acesta nu putem să stăm impasibili. Numărul carnivorelor mari, urşi respectiv, în România, depăşeşte 7.000 de capete şi atunci am avut curajul să îmi asum un ordin de ministru pe care l-am negociat foarte bine cu ONG-urile, cu toate autorităţile locale care au probleme foarte mari cu aceste carnivore mari", a declarat Grațiela Gavrilescu, citată de HotNews.

Ea a precizat că este hotărâtă să ia această măsură chiar dacă vor exista proteste: "Indiferent de ce s-ar întâmpla săptămâna viitoare, când anumite persoane s-ar putea să iasă în stradă să spună că trebuie să protejăm urşii, da, protejăm urşii prin măsurile pe care le luăm conform acestui ordin de ministru, dar nu punem în pericol viaţa cetățeanului. Indiferent de ce se spune, eu vă spun că nu este cotă de vânătoare, ci este cotă de intervenţie pentru punerea în siguranţă a vieţii cetăţeanului, aşa că, indiferent de ce se va întâmpla, indiferent de câte mitiguri or să mai fie în faţa ministerului sau unde, eu nu voi renunţa la semnarea acestui ordin de ministru. Am sprijinul inclusiv al Academisie Române (…), am toate avizele date de către toate celelalte autoritățile implicate, inclusiv susţinerea tuturor autorităţilor locale".