Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre renunțarea la masca de protecție în anumite zone: Termenul de 1 august cred că este unul fezabil

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre renunțarea la masca de protecție în anumite zone: Termenul de 1 august cred că este unul fezabil
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, este de părere că data de 1 august este fezabilă ca posibil termen pentru renunțarea la purtarea măștii de protecție în spațiile deschise și neaglomerate.

Ce spune ministrul Sănătății despre orizontul de timp în care s-ar putea renunța la purtarea măștii de protecție

„Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a spus Ioana Mihăilă, miercuri seară, la TVR.

Până atunci însă, ministrul Sănătății și-a exprimat speranța că România va putea atinge ținta de 100.000 de persoane vaccinate anti-COVID-19 zilnic, odată cu începerea vaccinării în cabinetele medicilor de familie, din 4 mai.

Florin Cîțu: Aș aștepta 1 august pentru renunțarea la mască

Despre posibila renunțare la purtarea măștii de protecție în anumite zone a vorbit, marți, și premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă am putea renunța la masca de protecție în aer liber, în orașe, premierul a răspuns: „Deocamdată nu, aș aștepta 1 august pentru acest lucru. Depinde cu evoluează lucrurile. Eu aș aștepta 1 august. În Israel s-a renunțat după ce s-a ajuns la 60% aproape, deci acolo e nivelul la care a putea discuta despre așa ceva”.

Conform celei mai recente raportări a Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare anti-COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost vaccinate aproape 95.000 de persoane.

De la începutul campaniei de imunizare, pe 27 decebrie 2020, și până acum, în România au fost vaccinate aproape 3,5 milioane de persoane, dintre care peste 1,3 milioane au primit prima doză de ser, iar peste 2,1 milioane de persoane au îndeplinit deja schema completă de vaccinare.

Ultima oră
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)