Mircea Dumitru a pierdut cursa pentru șefia Senatului Universității din București, în fața prodecanului Facultății de Drept, Paul Buglea

Mircea Dumitru a pierdut cursa pentru șefia Senatului Universității din București, în fața prodecanului Facultății de Drept, Paul Buglea

Mircea Dumitru,actualul rector al Universității din București, a pierdut cursa pentru șefia Senatului Universității din București, în fața lui Claudiu Paul Buglea, prodecanulFacultății de Drept.

Instituția de învățământ superior a organizat miercuri, alegerile pentru funcția de președinte al Senatului, pentru mandatul 2019-2023.

Pe această poziție au candidat Mircea Dumitru și Paul Buglea, scrie edupedu.ro.

În primul tur, Buglea a obținut 47 de voturi, Dumitru – 45 și 3 au fost anulate.

În al doilea tur al alegerilor pentru funcția de președinte al Senatului Universității din București, Claudiu Paul Buglea a obținut 49 de voturi, în timp ce Mircea Dumitru a obținut 41 de voturi, iar două au fost anulate.

Noii vicepreședinți ai Senatului sunt Dan Oancea (Facultatea de Drept) și Carmen Chifiriuc (Facultatea de Biologie).

Alegerile pentru poziția de rector al Universității din București vor avea loc la începutul lunii decembrie. Pentru această funcție va candida Marian Preda, actualul președinte al Senatului UB, care potrivit sursei citate ar fi dorit să facă rocada cu Mircea Dumitru.

Ultima oră
21:04 - Bătaie de stradă cu focuri de armă într-o parcare din nordul Berlinului. Patru persoane au fost rănite
21:01 - Sandra Izbașa s-a măritat cu Răzvan Bănică, nepotul lui Ștefan Bănică. Imagini de la cununie
20:41 - Eduard Novak: Știu prin ce treceți, dragi sportivi, și cei care ați reușit să împliniți visul unei medalii, și cei care nu ați reușit. Să nu renunțați niciodată la visul vostru!
20:40 - Agent Green: „USR și AUR se dovedesc astăzi la fel ca PSD. Au blocat interzicerea exportului cu animale vii măcar pe timpul verii”
20:19 - MApN a a atribuit un contract de peste 492 milioane de lei pentru lucrări de infrastructură la baza de la Câmpia Turzii
20:17 - Raed Arafat clarifică măsurile pentru persoanele care se întorc în România din zona roșie: Doar cei vaccinați nu intră în carantină. Care sunt excepțiile
20:17 - Două avioane TAROM nu au putut decola de pe Aeroportul Otopeni din cauza unor defecțiuni. Mai multe curse au înregistrat întârzieri
20:00 - David Popovici, mesaj emoționant după Tokyo 2020: „Sunt impresionat de incredibila susținere pe care am primit-o. Sunt onorat de prietenia voastră, a românilor răspândiți pe tot globul”
19:39 - Acuzații grave la adresa conducerii CFR: „Închiriază la alții locomotive și noi nu avem să dăm la tren, decât locomotive vechi, defecte, insuficiente”
19:32 - CNCAV: Începe imunizarea cu vaccinul Spikevax (Moderna) a tinerilor cu vârste între 12 și 17 ani