Moș Crăciun și-a început călătoria prin lume. Urmărește LIVE traseul Moșului și vezi când ajunge la tine

Moș Crăciun și-a început călătoria prin lume. Urmărește LIVE traseul Moșului și vezi când ajunge la tine
FOTO: Freepick.com

Chiar dacă Crăciunul este petrecut atipic anul acestadin cauza pandemiei, Moș Crăciun și-a luat toate măsurile de siguranță și este gata să plece în misiunea de împărțire a cadourilor, în toate colțurile lumii.

Spre bucuria tuturor, cei mici pot sta cu ochii pedarnicul bătrân, odată ce acestapornește la drum, fără să fie nevoie să iasă din casă.

Unde poate fi urmărit traseul lui Moș Crăciun

Mulţumită tehnologiei moderne, oricine este curiospoate vedea în fiecare clipă unde se află Moş Crăciun, pe lungul lui traseu în jurul lumii, accesând site-ul NORAD SANTA, de la North American Aerospace Defense Command, un program de control aerospaţial şi avertizare aerospaţială.

Călătoria fascinantă din noaptea de Crăciun

În fiecare an, în ajunul Crăcinului, Moș Crăciun își înhamă renii fermecațila sania încărcată cu cadouri și ponește prin lume din casa lui din Laponie. Echipajul magic face înconjurul lumii într-o singură noapte, cu o viteză de aproape 3000 de km pe secundă.Moş Crăciun trebuie să viziteze 390.000 de case pe minut, adică 6424 de case pe secundă. Prima oprirea lui Moş Crăciun esteKiribati, un stat de 32 de insuliţe, din sudul Pacificului. Mai departe, bătrânul continuă să împartă daruri înNoua Zeelandă, Australia, Asia, Africa,Europa, terminând cu Canada, SUA, Mexic şi America de Sud.

În noaptea de Crăciun, 9 milioane de oameni din 200 de ţări intră pe siteul NORAD Tracks Santa pentru a vedea unde este şi ce face moşul.

În așteptarea Moșului

Bătrânelul care împarte cadouri în noaptea de 24 spre 25 noiembrie este cea mai populară legendă din lume. Îmbrăcat în roșu, cu obrajii rumeniși barba lungă, Moș Crăciuneste așteptat de toții copii, dar mai ales de cei care au fost cuminți.

Pentru a-l ademeni, dar și pentru că vine de departe și este înfometat, copiii pregătesc un pahar de lapte și câteva prăjitureledelicoase.

Urmăriți B1TV.ro și pe