Motivarea deciziei prin care soții Iohannis au pierdut casa din centrul Sibiului: Certificatul de moștenitor nu a fost emis legal (VIDEO)

Motivarea deciziei prin care soții Iohannis au pierdut casa din centrul Sibiului: Certificatul de moștenitor nu a fost emis legal (VIDEO)
Foto: gândul.info

Curtea de Apel Pitești a publicat motivarea deciziei prin care soții Iohannis și-au pierdut calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului. Iohannis depusese o contestație în anulare la decizia Curții de Apel Brașov. Casa pierdută de Iohannis a fost cumpărată de acesta de la un fals moștenitor, informează B1 TV.

Potrivit motivării instanței, certificatul de moștenitor în baza căruia a ajuns casa a lui Iohannis nu a fost emis legal.

Instanța a constatat nulitatea certificatului de moștenitor prin care se dobândeau drepturile succesorale asupra celor două imobile aparținând defuncților, pentru faptul că certificatul de moștenitor s-a emis cu încălcarea competenței teritoriale absolute și nu s-a bazat pe o relație de rudenie între ultimii doi defuncți, fiind încălcate norme legale imperative care reglementează devoluțiunea succesorală.

Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, după ce Curtea de Apel Piteşti le-a respins irevocabil contestaţia în anulare la decizia Curţii de Apel Braşov.

În urmă cu o lună, Curtea de Apel Pitești a decis definitiv ca soții Iohannis să-și piardă calitatea de proprietari ai casei din centrul Sibiului. Ei nu mai erau proprietari ai acestei case din luna aprilie a anului trecut, după ce au fost radiați din cartea funciară.

Motivarea deciziei prin care soții Iohannis au pierdut casa din centrul Sibiului: Certificatul de moștenitor nu a fost emis legal

#DIRECT_ONE_ugosox#