Nepotul lui Gigi Becali a dat lovitura: Va primi 300 de milioane de lei pentru un dosar de drepturi litigioase

Nepotul lui Gigi Becali a dat lovitura: Va primi 300 de milioane de lei pentru un dosar de drepturi litigioase
Foto: zf.ro

Nepotul lui Gigi Becali a dat lovitura. Acesta va primi aproape 300 de milioane de lei din partea statului pentru un dosar de drepturi litigioase. Despăgubirea record pune sub semnul îndoielii noua lege a retrocedărilor care ar trebui să oprească abuzurile trecutului. Marii câştigători rămân tot cumpărătorii de drepturi litigioase cu influenţe în mediul politic şi economic.

În urmãtorii cinci ani, nepotul lui Gigi Becali, Vasile Geambazi, va fi cu aproape 300 de milioane de lei mai bogat. Afaceristul a cumpãrat în urmã cu trei ani un dosar de retrocedare la un preț de circa 10%-20% din valoarea compensației  pe care o va  primi.

Suma record, oferitã de Autoritatea pentru restituirea Proprietãților reprezintã despãgubirea unui teren din Voluntari, cu o suprafațã de 21  de hectare. Instituþția responsabilã de retrocedãri se aflã în subordinea premierului iar banii vor fi plãtiți de la bugetul de stat, în termen de cinci ani. România ocupã primul loc în topul retrocedãrilor în Uniunea Europeanã dar principalii beneficiari nu sunt proprietarii, ci afaceriștii care au cumpãrat drepturile litigioase.Pentru cã procesele dureazã foarte mult, o parte din proprietari preferã sã vândã dosarul retrocedãrii și se mulțumesc cu o sumã mai micã.

Urmăriți B1TV.ro și pe