Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația (VIDEO)

Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația (VIDEO)
Foto: spitaloftalmologie.ro

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a constat mai multe nereguli la Spitalul de Oftalmologie din București, informează B1 TV.

În urma verificărilor s-a constatat că în incinta unității medicale funcționa un bufet, în baza unui contract care nu era conform legislației. De aici lipsesc aprobarea Ministerului Sănătății și a Consiliului de Administrație a DSP și caietul de sarcini al licitației. Acest contract a fost găsit în două forme – una bătută la mașina de scris și una scrisă la calculator – care nu sunt identice. În forma scrisă la calculator lipsește articolul referitor la interzicerea subînchirierii spațiului respectiv. Lipsa articolului a dus la subînchirierea ulterioară către o altă societate.

De asemenea, s-a mai stabilit că managerul spitalului, în perioada 2007-2011, a avut și calitatea de manager și calitatea de angajat al acestei societăți comerciale.

Nereguli s-au constat și în ceea ce privește un alt contract de închiriere a unui atelier de reparații optică medicală. Din acesta lipsesc aprobarea Ministerului Sănătății și a Consiliului de Administrație.Contractul a fost încheiat în 2002 cu o societate comercială care, în 2008, s-a dizolvat. În 2009, a fost încheiat un acord cu firma dizolvată pentru înlocuirea contractului de închiriere cu o altă societate care aparținea acelorași asociați.

În ceea ce privește închirierea unui spațiu pentru înființarea unei farmacii în 1993, Corpul de Control a mai constatat că nu se poate proba respectarea prevederilor contractuale.

Raportul Corpului de Control va fi trimis la Parchetul de pe Judecătoria Sectorului 1.

Nereguli la Spitalul de Oftalmologie: Bufet fără avize în incinta unității medicale și contracte neconforme cu legislația

#DIRECT_ONE_qnynvj#

Ancheta Corpului de Control a fost declanșată după o serie de articole publicate pe site-ul lui Cătălin Tolontan. Potrivit unor documente incendiare publicate de acesta, Monica Pop, cel mai longeviv director de spital din Capitală, a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa, care s-a numit membru în CA la spital și șeful Comisiei de concurs.

Directorul Pop a închiriat firmei Monona, care vinde mâncare, dar și cristaline pentru bolnavi, un spațiu în spital și a prelungit contractul de patru ori de atunci. În schimb, firma a angajat-o cu contract de muncă în 2007. Timp de patru ani, Monica Pop a fost și director al spitalului de stat și angajatul firmei căreia îi închiriase spațiul. (Detalii AICI) Monica Pop a negat la acea vreme toate acuzațiile. (Detalii AICI și AICI)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:35 - România ar putea intensifica forajele în apele de mare adâncime din Marea Neagră, din cauza creşterii preţului la gaze
00:04 - Guvernul a lansat sistemul Ro-ALERT „Copil dispărut”. Populația va fi anunțată despre dispariția minorilor
23:55 - Rusia, la un pas de incapacitate de plată. Decizia fără precedent anunțată de trezoreria SUA
23:54 - Spania a anunțat că va cumpăra vaccinuri și antivirale, după ce a înregistrat 59 de cazuri de variola maimuței
23:54 - Sorana Cîrstea sare în apărarea colegilor ruși: „Ce a făcut Wimbledon arată zero umanitate”
23:28 - Iulian Paraschiv (Agenția Națională pentru Romi), despre noul ajutor pentru pensionari: Guvernul ar fi dorit să dea mai mult, dar ne raportăm la resursele pe care le avem. Crizele actuale impun măsuri de moment (VIDEO)
23:13 - Belarus recunoaște că furnizează arme Rusiei. Oficial de la Minsk: „Desfășurăm lucrări de cercetare și dezvoltare, inclusiv luând în considerare experiența evenimentelor din Ucraina”
23:00 - Nelu Varga, replică acidă după declarațiile ironice ale lui Dan Șucu, noul finanțator al Rapidului: „Dacă nu ştie cine e ‘domnul Varga’, îi recomand să o întrebe pe soţia dânsului”
22:55 - Erdogan va accepta cererile Suediei și Finlandei de aderarea la NATO doar atunci când preocupările legate de securitate ale Turciei sunt satisfăcute
22:43 - „E culmea tupeului!”. Conducerea Consiliului Concurenței insistă să-și asigure protecție de la SPP, acuză deputatul PSD Radu Cristescu