Noi simptome ale infecției cu Covid-19. Ce spun cercetătorii

Noi simptome ale infecției cu Covid-19. Ce spun cercetătorii
Foto: Pixabay.com

Cercetătorii au descoperit noi simptomeîn privința infecției cu Covid-19: pierderi de memorie, amețeli și lipsa concentrării.

Dr. Shruti Agnihotri, neurolog la Universitatea din Alabama Birmingham, a precizatcă a discutat cu pacienții, care susțin că au avut dureri de cap severe și pierderi de memorie, denumite ca „ceața cerebrală”,, potrivitdeseret.com.

Simptomele sunt asemănătore cu ceea ce oamenii văd în timpul unei comotii cerebrale, a spus medicul.

„Pacienții deseori descriu dificultăți de atenție, concentrare. Uneori, observăm aceste simptome în multe alte afecțiuni, în timpul post-comotiei, și le vedem și după diverse alte infecții ”, a declarat Agnihotri.

Alte simptome ale infecției cu Covid-19

Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, agenția federală a Departamentului de Sănătate Publică al SUA, a identificat noi simptome ale infectării cu coronavirus similare cu simptomele unui sindrom inflamator rar în rândul copiilor (MIS-C). Organele, cum ar fi inima, ficatul și rinichii, dar nu și plămânii, le-au fost afectate.

De asemenea, adulții au manifestat dureri musculare, confuzie, oboseală, dureri în piept și probleme stomacale.

Mai mult,au mai fost adăugatepe lista oficială a simptomelor noului coronavirus nasul curgător ori congestionat, greața și diareea.