Nou weekend cu „Străzi deschise” în Capitală: Calea Victoriei și strada Alexandru Constantinescu devin pietonale. Care este programul artistic

Nou weekend cu „Străzi deschise” în Capitală: Calea Victoriei și strada Alexandru Constantinescu devin pietonale. Care este programul artistic
Sursa Foto: Facebook/ Arcub

Organizarea evenimentul „Străzi deschise”  are în vedere un nou weekend cu trasee pietonale şi activități artistice, educative sau sportive în zilele de 23 şi 24 iulie. Acesta se va desfășura pe Calea Victoriei şi strada Alexandru Constantinescu din sectorul 1 al Capitalei.

În schimb, în acest weekend, şoseaua Kiseleff nu devine pietonală, relatează News.ro.

Nou weekend cu „Străzi deschise” în Capitală

Evenimentul „Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” a început anul acesta în luna aprilie și se va încheia în octombrie. Obiectivul este de a propune locuitorilor o (re)împrietenire cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în unele spații centrale.

Mai exact, „Străzi deschise” instaurează trasee pietonale temporare în anumite weekenduri din timpul verii şi creează pentru locuitori, dar și pentru cei din alte județe, sau din străinătate, insule de relaxare temporare de weekend, în spaţiile publice, care în mod obișnuit sunt foarte aglomerate.

În plus,  traseele pietonale ale „Străzilor deschise” îi provoacă pe locuitori să ia parte la diverse modalităţi de petrecere a timpului liber în oraş cu participarea instituţiilor de cultură, a artiştilor şi companiilor independente din Capitală.

Care este programul artistic

Evenimentul este organizat de către  Primăria Capitalei prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie a Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive al Municipiului Bucureşti – reprezentând funcția de operatori zonali.

Programul arată în felul următor: Zone pietonale / Străzi deschise 23-24 iulie 2022, între orele 09:00 şi 22:00:

• Calea Victoriei între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei;
• Strada Alexandru Constantinescu între Piaţa Domenii şi str. Căpitan Nicolae Grossu.

Printre evenimente care  vor avea loc în weekendul 23-24 iulie se numără „Tramvaiul Bookureşti” – o serie de călătorii urban-poetice cu tramvaiul de epocă şi „În echilibru/(Un)balanced” care creează noi locuri de socializare prin amplasarea unui mobilier stradal temporar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)