O femeie a fost amendată cu aproape 1.800 de lei pentru că bicicleta cu care circula în timpul zilei nu avea faruri

O femeie a fost amendată cu aproape 1.800 de lei pentru că bicicleta cu care circula în timpul zilei nu avea faruri
Foto: monitorulsv.ro

Amendă surprinzătoare pentru o femeie care mergea cu bicicleta pe un drum din judeţul Suceava. Ea a fost sancţionată de un echipaj de Poliţie cu aproape 1.800 de lei, pentru că nu avea sisteme de iluminat la bicicletă şi nici buletinul asupra ei. Asta, deşi femeia circula pe timp de zi, informează B1 TV.

În momentul în care a fost oprită de poliţiştii rutieri, Vasilica Mirela Andrieş din Udeşti, judeţul Suceava, se afla în drum spre farmacia din localitate. Fusese anunţată de farmacistă că a primit medicamentul de care avea nevoie pentru copilul său. Bucuroasă, Vasilica s-a urcat pe bicileta unei rude şi a plecat. Nu a mers prea mult. Oamenii legii, care desfăşurau o acţiune ce viza tocmai prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi biciclişti, au oprit-o pe femeie. În urma verificărilor, ea a primit o amendă halucinantă: 12 puncte de amendă, adică 1.740 de lei.

Motivul, nu avea buletinul la ea iar bicicleta nu era dotată cu elemente de iluminat sau reflectorizante. Asta în condiţiile în care femeia se deplasa pe timp de zi.

Femeia a mers la Primăria Udeşti şi a achitat jumătate din amendă, respectiv 870 de lei. Conform legii, diferenţa de bani trebuie plătită în cel mult 48 de ore de la constatarea sancţiunii. Potrivit statisticilor judeţene, abaterile comise de biciclişti au reprezentat, anul trecut, a treia cauză a accidentelor rutiere grave.

O femeie a fost amendată cu aproape 1.800 de lei pentru că biciclera cu care circula în timpul zilei nu avea faruri

#DIRECT_ONE_j0gi51#