O ieșeancă a ajuns la spital în stare critică, după ce a mâncat cireșe: „Ceva ce ar fi inofensiv, poate deveni periculos”

O ieșeancă a ajuns la spital în stare critică, după ce a mâncat cireșe: „Ceva ce ar fi inofensiv, poate deveni periculos”
Sursa foto simbol: Pixabay

O femeie a ajuns în stare critică la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” din Iași, după ce a consumat o cantitate mare de cireșe. Deși pare greu de crezut, medicii avertizează că aceste fructe delicioase pot deveni periculoase pentru anumite categorii de pacienți, mai ales în sezonul cald, când tentația de a mânca fructe proaspete este mai mare.

O femeie în stare critică la spital după ce a consumat cireșe

Pacienta, care suferea de diabet zaharat și insuficiență renală cronică, a fost diagnosticată cu hiperpotasemie, o creștere periculoasă a nivelului de potasiu din sânge, ce poate provoca tulburări grave ale ritmului cardiac și chiar moarte subită, dacă nu se intervine rapid.

„Pacienții dializați, care nu mai elimină deloc urină și depind în totalitate de aparatele de dializă pentru curățarea sângelui, nu pot procesa cantități mari de potasiu. Ceva ce ar fi inofensiv pentru o persoană cu rinichi sănătoși poate deveni periculos pentru ei. În acest caz, nivelul potasiului a ajuns la șapte, provocând modificări grave ale ritmului cardiac, inclusiv bătăi foarte lente”, a transmis Dr. Ionuț Nistor pentru ziaruldeiasi.ro.

De asemenea, medicul a subliniat importanța respectării stricte a recomandărilor nutriționale de către pacienții cu insuficiență renală, pentru a preveni astfel de complicații. În plus, aceștia trebuie să evite alimentele care pot agrava starea lor de sănătate, chiar dacă par inofensive.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`