O nouă înșelătorie a magazinelor online înainte de sărbători: românii primesc colete cu plată ramburs pe care nu le-au comandat. Ce găsesc în interiorul lor

O nouă înșelătorie a magazinelor online înainte de sărbători: românii primesc colete cu plată ramburs pe care nu le-au comandat. Ce găsesc în interiorul lor
O nouă înșelătorie a magazinelor online înainte de sărbători: românii primesc colete cu plată ramburs pe care nu le-au comandat. Ce găsesc în interiorul lor. Foto: Facebook / Grupul Antreprenorilor din România

Se pare că magazinele online ar fi găsit o nouă metodă prin care să păcălească românii. În ultima vreme, pe reţelele de socializare, tot mai mulţi oameni se plâng că primesc colete cu produse pe care nu le-au comandat, dar cu plata la livrare.

Un Moş Crăciun pe baterii, o husă de telefon şi chiar un cuţit sunt doar câteva dintre exemplele de produse cu care oamenii s-au trezit la uşă, fără să fi plasat vreo comandă online.

Ce a postat o femeie pe rețelele de socializare

O postare prin care o femeie din Iaşi atrage atenţia asupra înşelătoriilor pe grupul Grupul Antreprenorilor din Romania de pe Facebook a devenit virală. Din spusele ei, aceasta ar fi primit acasă un colet în valoare de 70 de lei de la o firmă cu accesorii pentru mobil, deşi nu comandase nimic pe site-ul magazinului online.

După ce a verificat site-ul şi a văzut că totul părea în regulă, s-a gândit că poate cineva din familie a vrut să-i facă o surpriză. Mare i-a fost mirarea când şi-a dat seama că a fost păcălită să plătească 70 de lei, pentru o husă de telefon pe care nu şi-o comandase.

„Sărbători cu bine şi atenţie maximă la «dragii» noştri afacerişti!”, a transmis femeia, potrivit Observator.

Reacțiile internauților nu au întârziat să apară

În comentarii, mai mulţi români au răspuns că li s-a întâmplat acelaşi lucru. Cineva a spus că a primit o pereche de căşti pentru telefon, iar într-un alt comentariu un român se declară mulţumit de coletul misterios: un Moş Crăciun pe baterii. Altcineva a primit chiar un cuţit: „M-am resemnat, taie bine pentru 67 de lei”.

Postarea a strâns sute de reacţii, cu oameni care s-au plâns că au păţit acelaşi lucru.

Urmăriți B1TV.ro și pe