Obiecte și bijuterii din aur și argint, confiscate de la casele de amanet din București

Obiecte și bijuterii din aur și argint, confiscate de la casele de amanet din București
Obiecte și bijuterii din aur și argint, confiscate de la casele de amanet din București. Sursa: Politia Romana

Aproximativ 8 kg de aur și argint au fost confiscate de la mai multe case de amanet din București deoarece nu respectau prevederile privind regimul metalelor preţioase. Obiectele confiscate ajung la suma de 1.274.000.

Bijuterii confiscate de la casele de amanet din Capitală

„În data de 30 mai 2022, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4, împreună cu reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului – Direcţia Metale preţioase, au efectuat verificări la mai multe societăţi comerciale de tip amanet, fiind depistată şi confiscată cantitatea de aproximativ 4 kg obiecte din argint in valoare de 124.000  lei si peste 4 kilograme de bijuterii din aur in valoare de 1.150.000 lei”, anunţă Poliţia Capitalei.

Motivele aplicării acestor măsuri au fost lipsa autorizaţiei de comercializare emisă de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, precum şi lipsa mărcii de stat, în conformitate cu prevederile OUG nr. 10 din 2018 privind regimul metalelor preţioase.

Urmăriți B1TV.ro și pe