Oradea: Femeie condamnată pentru că a hărţuit online un episcop. I-a trimis mii de mesaje și l-a sunat de 3.000 de ori

Oradea: Femeie condamnată pentru că a hărţuit online un episcop. I-a trimis mii de mesaje și l-a sunat de 3.000 de ori
Foto: Pixabay

O femeie a fost găsită vinovată de hărțuire online și trebuie să plătească o amendă penală după ce i-a trimis episcopului reformat de Piatra Craiului mii de mesaje şi l-a sunat de peste 3.000 de ori. Decizia aparține Curţii de Apel Oradea şi e definitivă, informează Adevărul.

Episcop, hărțuit de o femeie îndrăgostită

În primăvara lui 2019, femeia a stârnit un scandal național după ce a spus că a fost sedusă, lăsată însărcinată și abandonată de preot. Pentru a-și susține acuzațiile, ea a publicat conversațiile cu acesta, în care bărbatul îi cerea fotografii intime și-o dezmierda cu apelative de tipul „zmeurica mea, ţuţuca mea, frumuşica mea” sau „profesoara mea sexi”.

Episcopul a spus că femeia a inventat povestea, iar mesajele respective nu au fost scrise de el.

Acesta a și reclamat-o la poliție pentru hărțuire și șantaj, după ce femeia i-a trimis acasă o coroană mortuară. În faţa procurorilor, ea a spus că a mințit doar în privința sarcinii și și-a motivat astfel gestul de a trimite coroana: „reprezintă durere sufletească şi am vrut să-l doară şi pe el, aşa cum mă durea pe mine”.

Preotul a rescunoscut, în schimb, că a mers la femeie acasă, dar doar „a făcut rugăciuni” și când a văzut că ea vrea mai mult, el a plecat.

Orădeanca a fost de atunci judecată în două dosare, unul de şantaj şi unul de hărţuire, iar în al doilea tocmai a fost condamnată.

Ce pedeapsă a primit femeia care l-a hărțuit pe preot

Curtea de Apel Oradea a condamnat-o la plata unei amenzi penale de 5.400 lei. În schimb, instanța a dispus ca ambii să achite cheltuielile judiciare de 800 de lei.

Judecătorii au respins ca nefondate și pretenţiile civile ale episcopului, care ceruse daune de 1.001 lei.

„Persoana vătămată a contribuit, prin comportamentul său faţă de inculpată, la conturarea cadrului factual şi emoţional care a dus la săvârşirea faptei de către inculpată. Simpla soluţie de condamnare a inculpatei pentru infracţiunea de hărţuire este de natură să aducă părţii civile satisfacţia morală şi totodată reabilitarea sa în ochii enoriaşilor şi ai familiei”, a argumentat instanța, potrivit publicației Adevărul.

Urmăriți B1TV.ro și pe