”Pacienții erau ținuți în beci pentru studii medicale ilegale” Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea (VIDEO)

”Pacienții erau ținuți în beci pentru studii medicale ilegale” Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea (VIDEO)

Ies la iveală detalii halucinante în legătură cu medicul arădean Delia Podea, care ar fi coordonat studii clinice prin care se testau substanțe medicamentoase pe pacienți fără ca aceștia să știe. În rechizitoriu se arată cum pentru medic bolnavii erau doar surse de venit, informează B1 TV. Mai mult, arată procurorii, oamenii se chinuiau în condiții sinistre, iar cei care reacționau la tratament erau închiși în beci. În unele cazuri, oamenii erau lăsați să moară.

Potrivit procurorilor aproapre 250 de bolnavi din spitale şi centre medicale din aproape jumătate de ţară ar fi devenit victimele psihiatrilor. Cele mai grave acuzaţii planează asupra unui medic care lucrează la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Arad.

Stenogramă din rechizitoriu:

Medic: Nu i-am luat tensiunea astăzi, chiar, să vorbesc să-i ia o tensiune. Dar cianotic, de-a dreptul. Nu doarme de trei nopţi. Bine că am putut-o convinge pe profa' să-l scoatem de pe studiu fără prea multă… vorbărie. Dar chiar m-o speriat. Îmi moare naibii aicea.
Doamnă: Da cum s-o întâmplat şi cu ăla, nu ştiu dacă erai tu.
Medic: O mai murit unu'?
Doamnă: Tot aşa, a fost în nu ştiu ce studiu. A ţipat la beci, nu s-a uitat nici dracu' la el şi-a murit în beci.

Detalii halucinante în dosarul ce îl vizează pe medicul arădean Delia Podea

#DIRECT_ONE_k800is#

În rechizitoriul întocmit de procurorii de la Parchetul General sunt zeci de pagini cu stenograme care surprind nu numai ilegalităţile ce aveau loc în secţia de psihiatrie condusă de Delia Podea, ci și lipsa oricăror sentimente umane față de pacienții săi. Femeia a fost trimisă în judecată.

Din rechizitoriu:

Martor: Am investigat-o şi eu şi colega mea, care nu a fost de acord cu includerea ei pe studiu, inclusiv i s-a făcut testare psihologică de către psiholoagă, observând severitatea simptomatologiei. Cand am discutat cu Delia Podea, despre asta ea a spus, citez «de 40 de ani aude voci care îi spun să se arunce şi încă nu s-a aruncat». În aceeași zi, pacienta, aflându-se la clădirea din curtea spitalului, s-a urcat pe scările de la parter unde este o balustradă situată cam la 2,5 – 3 metri de sol de unde s-a aruncat în cap. A fost dusă de urgenţă la Timişoara, unde s-a constatat fractură de coloană.

Anchetatorii mai arată că medicul Delia Podea, profesor universitar, s-ar fi folosit de rezidenţi ca să falsifice semnăturile unor pacienţi. Astfel, ea s-a "blindat" cu documente false, care arătau că bolnavii sunt de acord să participe la testări. Testele erau comandate, în mai multe țări de mari companii de medicamente, iar anchetatorii susțin că astfel de studii s-au făcut în aproape toate spitalele mari din ţară.

Tags:
Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”