Pasagerii Lufthansa vor putea folosi la check-in noile certificate digitale de vaccinare pentru COVID-19

Pasagerii Lufthansa vor putea folosi la check-in noile certificate digitale de vaccinare pentru COVID-19
foto: Pixabay

Lufthansa le va permite pasagerilor să folosească noile certificate digitale de vaccinare pentru COVID-19 când efectuează un check-in pentru un zbor, a anunțat joi operatorul aerian german.

Lufthansa le va permite pasagerilor să foloească la check-in noile certificate digitale de vaccinare pentru COVID-19

Compania a precizat că, la efectuarea unui check-in, pasagerii vor putea să arate dovada digitală a vaccinării fie pe telefon, fie pe o copie tipărită, iar permisul de îmbarcare va fi eliberat.

„Acest lucru elimină necesitatea de a jongla cu diferite hârtii și dovezi. De asemenea, reduce semnificativ riscul de a folosi abuziv certificate de vaccinare false”, spun reprezentanții Lufthansa, potrivit Reuters preluată de ABS CBN News.

Autoritățile germane au început să elibereze, săptămâna trecută, coduri QR pentru persoanele vaccinate cu schema completă. Potrivit TUI Group, cel mai mare grup de turism din lume, germanii au început să rezerve iarăși vacanțe la niveluri mai mare decât în 2019, înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19.

Operatorul german a anunțat că, în curând, pe anumite rute, pasagerii vor putea utiliza certificatul digital de vaccinare și pentru a face check-in prin smartphone, folosind aplicația companiei aeriene.

Persoanele care vor să verifice dacă dispun de documentele potrivite pot suna la centrul de servicii al Lufthansa cu până la 72 de ore înainte de zbor, zbor care poate fi efectuat de persoane vaccinate, persoane care prezintă un test PCR negativ sau persoane care au un certificat ce atestă prezența anticorpilor în organism.

Totuși, Lufthansa le recomandă în continuare pasagerilor să poarte la ei certificatul original de vaccinare în timpul călătoriilor, până la noi anunțuri.

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un consens, săptămâna trecută, și au decis relaxarea restricțiilor de călătorie pe perioada verii pentru persoanele vaccinate cu schema completă, astfel încât turiștii să evite testările și carantina, iar lista regiunilor europene în care îți poți face vacanța în siguranță să devină tot mai mare.

Ultima oră
10:15 - O familie de români a plecat în Grecia cu un Tico, fără roată de rezervă. Decizia a stârnit furia șoferilor: „Nu vreți sa știți ce a fost in mesageria mea”
10:01 - România condamnă cu fermitate atacul deliberat asupra vasului „Mercer Street” și își rezervă dreptul de a acționa în consecință. Ambasadorul Iranului, convocat de urgență la MAE
09:56 - Fost ministru al apărării din Republica Moldova, arestat pentru 30 de zile: Alexandru Pînzari e suspectat că ar fi comis infracțiuni ca șef al Inspectoratului General de Poliție
09:49 - O nouă multinațională vine în România. Compania a început deja să recruteze masiv
09:29 - Incendiu puternic la o hală de producție a polistirenului din Dâmbovița. A fost emisă avertizare Ro-Alert
09:29 - Trendul de creștere continuă: Prețul spot al energiei electrice din România a atins un nou maxim istoric în iulie 2021
09:03 - Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea reduce de 25 de ori riscul să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc cu varianta Delta”
08:41 - Companiile din România preferă împrumuturile externe. Un stoc ridicat de datorie către creditori externi poate deveni o problemă în vremuri de criză, avertizează BNR
08:35 - Despărțire surpriză în lumea mondenă: Cristian Boureanu și Laura Dincă și-au spus adio după aproape șapte ani de relație
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze