Pe cine contăm în caz de război. Taximetriștii și agenții de pază, noii voluntari ai Armatei Române

Pe cine contăm în caz de război. Taximetriștii și agenții de pază, noii voluntari ai Armatei Române

Șoferi de la RATB, taximetriști, agenți de pază sau comercianți s-au îngrămădit la centrele militare din București şi din ţară pentru a se înscrie ca voluntari în Armata Română. Ministerul Apărării a avut pentru anul acesta 2.200 de posturi de soldați și gradați profesioniști voluntari. Înscrierile se mai pot face până pe 20 octombrie. După această dată, va fi organizată selecția pentru ofițeri și subofițeri voluntari, adică persoane cu studii superioare.

Nu au fost conduși atât de sentimente patriotice, cât de indemnizația lunară care poate varia între 300 și 400 de lei și care reprezintă 10% din solda unui soldat activ.
Voluntarii vor da un test psihologic și o probă sportivă.

Cătălin Râşniţă este agent de pază şi are 34 de ani. Consideră că poate să fie un bun soldat voluntar în armată și a mers să se înscrie la Centrul Militar al Sectorului 2. Este primit într-o încăpere cu pereţi albi, pe care se află agățat, din loc în loc, câte un tablou cu militari în acţiune. Îşi ridică din când în când privirea către ei. Ofiţerul de recrutare îi ia datele şi îl informează de probele sportive: „Vă spun în funcţie de categoria de vârstă. Ne încadrăm la grupa a doua şi trebuie să faceţi 10 flotări minimum, 16 abdomene minimum. Dacă puteți mai multe, puteți face mai multe. Trebuie să alergați până în 12 minute şi 30 de secunde 2.000 de metri”, îi transmite recrutorul, potrivit Libertatea.

Dacă tot vin rușii de ceva vreme, putem dormi liniștiți. Vajnicii apărători ai gliei strămoșești, taximetriști, șoferi RATB, agenți de pază, comercianți ș.a.m.d. ne vor apăra cu eroism și vitejie.

Urmăriți B1TV.ro și pe