Percheziții în Brăila: Nouă persoane au fost reținute fiind suspectate că au traficat 38 de tinere

Percheziții în Brăila: Nouă persoane au fost reținute fiind suspectate că au traficat 38 de tinere
Foto: evenimentsibiu.ro

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 17 percheziții în urma cărora nouă persoane, membre ale unei grupări specializate în trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism au fost reținute. Potrivit Mediafax, susoecții sunt acuzați că au traficat 38 de tinere, majoritatea fiind minore.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brăila, inspectorul principal Jenel Șogor, a declarat că polițiștii şi procurorii DIICOT au făcut 17 descinderi pentru destructurarea unei reţele specializate în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Membrii grupării sunt suspectaţi că, începând cu anul 2009, au traficat 38 de tinere, majoritatea cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani.

„Din cercetări a reieşit că, din 2009 şi până în prezent, suspecţii ar fi traficat 38 de tinere, majoritatea acestora minore, cu vârste cuprinse între 14 şi 17 ani, pe care le-ar fi exploatat sexual, atât pe plan local, cât şi în Spania, Anglia, Belgia şi Germania„, se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

În urma perchezițiilor au fost ridicate trei autoturisme, 18 telefoane mobile, șapte laptop-uri, o tabletă, patru hard-disk-uri şi alte dispozitive de stocare a datelor, 27 de cartele SIM, bijuterii, precum şi diferite înscrisuri şi bani.

Totodată, 25 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 63 de ani, din Brăila, care au fost duse la audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii DIICOT Brăila au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, pentru nouă persoane, iar o altă persoană a primit interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 30 de zile, în cursul zilei de miercuri, persoanele reţinute urmând a fi prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă„, se precizează în comunicat.  

Tags: