Percheziții în București și 5 județe din țară: Este vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală cu exporturi de cereale

Percheziții în București și 5 județe din țară: Este vizată o grupare suspectată de evaziune fiscală cu exporturi de cereale
Foto: agriculturaromaneasca.ro

Procurorii DIICOT au efectuat vineri 56 de percheziţii în Bucureşti, Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timiş şi Ialomiţa, vizaţi fiind 20 de membri ai unei grupări infracţionale suspectaţi de evaziune fiscală cu exporturi cu cereale.

Percheziţiile au loc la sediile unor societăţi comerciale din Capitală și din județele amintite. Gruparea era condusă de doi cetăţeni libanezi, iar prejudiciul estimate de autorități pentru perioada 2010-2011 este 30 de milioane de euro.

„Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat”, au precizat procurorii DICOT, potrivit Mediafax.

Membrii grupării sunt acuzaţi că, în perioada 2010 – 2011, au realizat exporturi masive de cereale, ascunzând provenienţa reală a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia sau Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare, pentru a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA.

Ultima oră
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)
19:10 - Alexandru Rafila îndeamnă la vaccinare: O să avem un val 4 în septembrie-octombrie. Dacă se îmbolnăvesc persoane vulnerabile, situația va pune la încercare sistemul de sănătate (VIDEO)
18:43 - Alexandru Rafila: Dacă nu se schimbă nimic în campania de vaccinare, nu există mari speranțe. Ajutăm cu toții, dar mi se pare puțin deplasat să spui ca prim-ministru că nu știi ce să faci (VIDEO)
18:17 - Peste 5 milioane de persoane vaccinate cu cel puțin o doză în România. CNCAV: Vaccinarea, cea mai la îndemână soluție împotriva COVID-19
17:32 - Belinda Bencic din Elveția a câștigat medalia de aur la tenis feminin, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020