Persona care a trimis mesajele de ameninţare cu moartea la adresa actriței Maia Morgestern, plasată sub control judiciar

Persona care a trimis mesajele de ameninţare cu moartea la adresa actriței Maia Morgestern, plasată sub control judiciar
Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Persoana care a transmis mesajele de ameninţare cu moartea la adresa actriței Maia Morgensternafost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile,au declarat surse judiciare pentru G4Media.ro.

ActrițaMaia Morgensterna publicat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook,un mesajpe care l-a primit chiar înainte de Pesah- Paştele evreiesc, în care este ameninţată cu moartea.

Mesajul, sub numele „O plângere, dacă nu vă supăraţi, de la un cetăţean îngrijorat!”, detaliază ororile la care autorul ameninţă că o va supune peMaia Morgenstern, împreună cu fiica sa, înainte de a le omorî. Amenințări sunt formulate și la adresa actorilor Teatrului Evreiesc, instituție condusă de celebra actriță.

G4Media a anunțat duminică faptul că un bărbat de 25 ani din București, care ar avea afecțiuni psihice, este cercetat în cazul amenințărilor cu moartea transmise.

Astăzi,conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, organele de cercetare penală din Direcția de Investigații Criminale au dispus reținerea suspectului pentru 24 de ore sub acuzația de săvârșire a infracțiunii de amenințare, cu circumstanţe agravante.

„La data de 27.03.2021, suspectul a trimis de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea ameninţări cu moartea şi cu alte vătămări la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”, se arată în comunicat.

Persona care a trimis mesajele de ameninţare cu moartea la adresa actriței Maia Morgestern, plasată sub control judiciar

”În urma plângerii unei femei, privind un mesaj cu caracter antisemit ce cuprindea ameninţări cu moartea şi alte vătămări, transmis pe mai multe adrese de e-mail ale unui teatru, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R. au efectuat cercetări în cadrul unui dosar penal. Dosarul penal a fost înregistrat iniţial la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi, ulterior, a fost declinat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. În urma activităţilor de cercetare, a fost identificată persoana bănuită că ar fi transmis mesajul, aceasta fiind reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale”, a transmis, luni seară, Poliţia Română.

”Ulterior, a fost prezentată procurorului de supraveghere, care a admis propunerea de punere în mișcare a acțiunii penale și a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cel în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințarea unei persoane sau a unui grup de persoane, prin intermediul unui sistem informatic(…)”, faptă prevăzută de articolul 6 indice 1 din O.U.G. 31/2002, privind interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, pentru administrarea probatoriului și tragerea persoanei la răspundere penală.

Activitățile investigative desfășurate de polițiștii Direcției de Investigații Criminale au beneficiat de sprijinul colegilor din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Combatere a Criminalității Organizate.”

Maia Morgensterna primit mesajul de amenințare cu moartea peadresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat

ActrițaMaia Morgensterna anunțat sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că a primit un mesaj de amenințare cu moartea pe adresele oficiale ale Teatrului Evreiesc de Stat, mesaj trimis de un anume „Anderei Illarie” și semnat „din partea partiduluiAUR”.

Anchetatoriiau ajuns la concluziacă adresa de IP a autorului nu este cea reală și nici nu esteasociată cu conturi de pe rețelele de socializare sau alte site-uri web.

Copreședintele AUR George Simion a transmis că se dezice de acest gest și condamnă atacul la adresa actriței, apreciind că expeditorul nu poate fi membru al partidului.

”Alianța pentru Unirea Românilor a luat act cu stupefacție de atacul degradant, antisemit și suburban la adresa doamneiMaia Morgenstern, un artist emerit și îndrăgit de românii de pretutindeni, promotor neobosit al culturii evreiești în România, o cultură care face parte din fibra culturală a poporului român. Suntem consternați în fața acestei intoxicări pe care o considerăm incalificabilă! (…) Dorim să informăm opinia publică din România că cetățeanul numit Andrei Illarie NU este membru al Alianței pentru Unirea Românilor. Cerem organelor abilitate să se sesizeze, să identifice, să ancheteze și să pedepsească făptașul cu celeritate”, a transmis George Simion, printr-un comunicat de presă.